piorun77 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Szukam na forum ale nie mogę znaleźć jak zdmontować gałkę zmiany biegów przy automacie. Chcę zdjąć ten chromek co otacza gałkę i go odświerzyć chromem, ale przeszkadza mi gałka. Jeśli ktoś wie jak to zrobić to proszę o podpowiedz. Pozdrawiam i życzę wesołych świąt
Czowa Opublikowano 28 Stycznia 2008 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udało Ci się ? Sam potrzebuję tej informacji, bo u mnie Tip nie wrzuca wyższego biegu na tunelu ( w kierownicy wrzuca) I muszę to rozebrać.
piorun77 Opublikowano 6 Lutego 2008 Autor Opublikowano 6 Lutego 2008 Jeszcze tego nie zrobiłem, ale zauwżyłem że jak się pociągnie trochę przycisk, ten który jest w gałce to można tam wyczuć jakiś zatrzask. Jak będę miał trochę czsu to pokombinuję. Chyba że zrobisz to wcześniej to daj znaś :cool:
Czowa Opublikowano 6 Lutego 2008 Opublikowano 6 Lutego 2008 No przycisk to zdjąłem jednym ruchem cały. I jest tam troszkę skomplikowany mechanizm. Ale było to na parkingu i nie zaglądałem do środka dokładnie. Ale jutro to zbadam lepiej i odpiszę.
gregory Opublikowano 10 Lutego 2008 Opublikowano 10 Lutego 2008 Musicie zdemontować konsole srodkową, tą plastikową wtedy cały drażek będzie odsłonięty i będzie widać wszystko jak na dłoni. Gałke się pociagadło do góry a chromowaną osłone trzeba podważyć srubokrętem po zdjęciu konsoli.
Czowa Opublikowano 20 Lutego 2008 Opublikowano 20 Lutego 2008 Trochę inaczej, zabrałem się za to badziewie, aby zdjąć gałkę, trzeba przesunąć w dół tuleje która jest na drążku pod nią. Wtedy zatrzaski gałki się rozwierają i gałka idzie do góry. I dopiero chromowana osłona schodzi jak ta lala.
Rekomendowane odpowiedzi