Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ASN] Sposób na wyciągnięcie złamanego bagnetu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ma ktoś może jakiś sposób na wyciągniecie złamanego bagnetu ? Złamał sie mniej wiecej w połowie i pozostał w tej "pochwie" (cały ma jakieś 60-70 cm) a druga częśc w reku :confused4: . słyszałem ze jest jakiś przyrzad do wyjmowania ( czyli coś w kształcie bagnelu na końcu z łapkami ) ?? :no:

Opublikowano

chyba tylko pozostaje odkręcenie tej pomarańczowej rurki,gdzie bagnet siedzi :mysli:

Opublikowano

skoro bagnet sie złamał to raczej magnesem nie da rady, spróbuj wykręcić króciec

Opublikowano

Wykręć króciec i po kłopocie. Kawałek pewnie w nim siedzi.

Opublikowano

skoro bagnet sie złamał to raczej magnesem nie da rady, spróbuj wykręcić króciec

Magnezem nie da rady bo on jest cały plastikowy :confused4:[br]Dopisany: 02 Kwiecień 2011, 07:54_________________________________________________Ale dziekuje bardzo za rady

Opublikowano

wiec bedziesz wykręcał króciec?? myślę że to najlepsze rozwiązanie... ;)

Opublikowano

Pojade dzisiaj/jutro do mechaniora i zobacze jakie są możliwości .. Mysle ze trzeba bedzie wykręcić króciec niestety ;/

Opublikowano

Pojade dzisiaj/jutro do mechaniora i zobacze jakie są możliwości .. Mysle ze trzeba bedzie wykręcić króciec niestety ;/

j jak poszło u mechanika z miarka ? w tym silniku to trochę lipa to robić, miarkę poziomu oleju prawie poziomo się wkłada :blink:

Opublikowano

mechanior bedzie musial to zrobic tak jak wczesniej opisane bo mysle ze nie znajdzie na to jakiegos złotego sposobu niestety :kwasny:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

j jak poszło u mechanika z miarka ? w tym silniku to trochę lipa to robić, miarkę poziomu oleju prawie poziomo się wkłada :blink:

Niestety nie mam kiedy tego zrobić .

Przez telefon powiedział mi to samo o czym tutaj piszemy . Ze trzeba wykrecuć cała ta "pochwe"

Jutro znowu wyjezdzam i nie mam kiedy pojechac to spradzic

Wroce za jakieś 2 tyg to sie tym zajme i napisze co i jak.

A tak na marginesie czemu ten "bagnet" jest plasikowy ;/ :wallbash: [br]Dopisany: 11 Kwiecień 2011, 09:12_________________________________________________Zrobione doraźnie ... Trwało to wszystko troszke ..

Narazie złamana częsc została wepchnieta do środka , przy wymianie oleju za jakies 2,5 tys km odkeca mi miske i postaraja sie go wyjac ...

Nakupowałem jakiś wynalazków ( gięte łapki do wkladania itp.) ale niestety nie dało rady .

[br]Dopisany: 18 Czerwiec 2011, 11:51_________________________________________________W końcu wymieniłem nieszczesny " bagnet " . została wyjeta cała poczwa . Jest ona wciśnieta na jakis oring . Problem jest tylko z włożeniem na miejsce ( ale po palcu da rade :tongue4:) ale jest juz ok ..

Opublikowano

Niestety nie mam kiedy tego zrobić .

Przez telefon powiedział mi to samo o czym tutaj piszemy . Ze trzeba wykrecuć cała ta "pochwe"

Jutro znowu wyjezdzam i nie mam kiedy pojechac to spradzic

Wroce za jakieś 2 tyg to sie tym zajme i napisze co i jak.

A tak na marginesie czemu ten "bagnet" jest plasikowy ;/ :wallbash: [br]Dopisany: 11 Kwiecień 2011, 09:12_________________________________________________Zrobione doraźnie ... Trwało to wszystko troszke ..

Narazie złamana częsc została wepchnieta do środka , przy wymianie oleju za jakies 2,5 tys km odkeca mi miske i postaraja sie go wyjac ...

Nakupowałem jakiś wynalazków ( gięte łapki do wkladania itp.) ale niestety nie dało rady .

[br]Dopisany: 18 Czerwiec 2011, 11:51_________________________________________________W końcu wymieniłem nieszczesny " bagnet " . została wyjeta cała poczwa . Jest ona wciśnieta na jakis oring . Problem jest tylko z włożeniem na miejsce ( ale po palcu da rade :tongue4:) ale jest juz ok ..

osłona gorna bagnetu jest plastikowa a dolna czesci oslony to metal gruby... jak cos mam taki ori nie uzywany do sprzedania...