Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Silnik dziwnie pracuje na wolnych obrotach.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Jestem tu nowy a to mój pierwszy post dlatego proszę o zrozumienie.Dotyczy on mianowicie pracy silnika na wolnych obrotach.Ostatnio na wolnych obrotach usłyszałem dziwny odgłos pod maską,mianowicie chodzi wiadomo jak to diesel (kleklekle) no klekocze i co jakiś czas takie głuche( pom,pom) ,co pewien czas i jest to nawet odczuwalne w kabinie takie lekkie szarpnięcia.Dodam że silnik nie dymi nawet rano po odpaleniu jak jest zimny i ciągnie bez problemów na każdym biegu.Czy to norma a jeśli nie to co to może być.A takiego objawu na forum nie znalazłem.

Opublikowano

Pom, pom, a to dziwne :mysli:

:> Wstaw chociaż filmik lub dzwiek, bo tak to sie raczej nie da :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Chodzi o to, że nawet tego nie da się usłyszeć jak nagrałem.A zauważyłem że jednocześnie przy tym delikatnie szarpnie silnikiem jak podniosłem machę.

[br]Dopisany: 04 Kwiecień 2011, 06:18_________________________________________________To mój pierwszy diesel w życiu,i zbytnio pojęcia nie mam o tych silnikach.A podobne objawy do tych to mialem w silniku benzynowym.A tam to wtedy zapłon był do regulacji.[br]Dopisany: 04 Kwiecień 2011, 06:28_________________________________________________Byłem dziś w warsztacie gdzie robią silniki diesla z grupy VW -Audi. Jak powiedziałem gościowi o co chodzi to zaraz skumał o co biega.Ja mówię mu tak jak napisałem w poście a on mówi,że to już przerabiał kilkanaście razy.Powiedział że to uszczelki pod pompowtryskami i to słychać jakby wypadające zapłony( ale to diesel i a tu zapłonu nie ma iskrowego)tylko takie wrażenie słuchowe.Koszt części + robocizna jakieś 700-750 zeta.Może ktoś przerabiał taki przypadek??????????? :shocked:

Opublikowano

Jeżeli chodiz o oringi na pompowtryskach to kosmiczną cenę ci podał bo w szczecinie kosztuje to około 250 wymiana z materiałem :)

Opublikowano
  • Autor

Q-mac to faktycznie cena kosmiczna :shocked: Musze poszukać kogoś innego kto tak nie zdziera na częściach i robociznie. :mysli: