Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A6 AJG] Kalibracja obrotomierza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Samochód Audi A6 2.4 V6 30V Avant 2000 r. automat.

wczoraj zmieniałem plyn ukladu wspomagania i w tym samochodzie zeby dobrac sie do pompy musialem zdjac cewke i odlaczyc wszystkie przewody wysokiego napięcia, a zeby cały płyn uciekł z pompy to jak zdjalem przewody od wspomagania to trzeba pokrecic kierownica, i wsiadam krece a tu blokada, wiec przekreciłem stacyjke na zaplon i wydaje mi sie ze komputer zeswirował bo nie miał sygnalu z cewki a jak podejrzewam z niej obrotomierz odczytuje obroty silnika, i wydaje mi sie ze cos sie jemu pochrzaniło, slyszalem ze da sie vagiem wykalibrwac cos takiego tylko jak ??

Opublikowano

jest taka funkcja output test - tam jeden z testow to ustawienie wskazowek na srodku - wtedy przestawiasz wskazowki jak cos jest nie tak

Opublikowano
  • Autor

mozesz napisać troszkę jaśniej?? gdzie moge znaleźć tą funkcję?

Opublikowano

wchodzisz w instruments, pozniej output test tyle

Opublikowano
  • Autor

no i jak wejde w ten 17 adres to jak moge dokonywać kalibracji ? przepraszam ze zadaje tyle pytan ale ta leżaca wskazówka denerwuje a jeszcze nie dokonywalem takiej operacji

Opublikowano

wchodzisz w outPT i klikasz start. Na jednym z testow wskazowki przejda Ci do konca i ustawia na srodku. Wtedy bedziesz wiedzial czy sa dobrze ustawione czy nie. Jak nie to rozkrecasz licznik i ustawiasz je wlasnie na tym tescie. Dzialaj - prosta sprawa

Opublikowano
  • Autor

ok, wezme sie za to jutro, ale dziwi mnie to dlaczego one zjechały? a jak rozkrece licznik to fizyczna kwestia ustawienia wskazówki bedzie ograniczała sie na popychaniu wskazówki np do góry ? i np jak ja popchne do góry to ona zostanie tak ?

Opublikowano

od obrotomierza raczej tak

temp silnika, paliwa, oliwy, voltomierz trzeba zdjac wskazowke

Opublikowano

wchodzisz w outPT i klikasz start. Na jednym z testow wskazowki przejda Ci do konca i ustawia na srodku. Wtedy bedziesz wiedzial czy sa dobrze ustawione czy nie. Jak nie to rozkrecasz licznik i ustawiasz je wlasnie na tym tescie. Dzialaj - prosta sprawa

Trzeba przyznać, że to dość drastyczny sposób kalibracji wskazówek :decayed:

Nie wydaje mi się ,że jest to jedyny sposób kalibracji tych wskazówek. Bo skoro można wykalibrować w VAG'u wskazówki od paliwa i woltomierza i chyba od wody, to dlaczego nie można w taki sam sposób wykalibrować wskazówek od obrotomierza i prędkościomierza ? :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Trzeba przyznać, że to dość drastyczny sposób kalibracji wskazówek :decayed:

Nie wydaje mi się ,że jest to jedyny sposób kalibracji tych wskazówek. Bo skoro można wykalibrować w VAG'u wskazówki od paliwa i woltomierza i chyba od wody, to dlaczego nie można w taki sam sposób wykalibrować wskazówek od obrotomierza i prędkościomierza ? :)

mi się też tak kolego wydaje... tylko jak zrobic to w vagu?[br]Dopisany: 26 Grudzień 2007, 10:27 _________________________________________________zabieg został wykonany i wszystko chodzi jak należy :)

wskazówka od obrotomierza nie byla wcisnieta na swoje miejsce(lekko sie trzymała na osi, dlatego sie suwała) i daje ludziom do wiadomości ze szybki przedniej sie nie podwarza tylko wyjmuje cały licznik z obudowy :thumbup: