Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zapytanie o silnik diesla (3,1TD) w Jeep Grand Cherokiee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, jako ze na dieslach kompletnie sie nie znam z racji tego ze zawsze jezdzilem na benzynce zwracam sie do Was z zapytaniem o silnik diesla w grand cherokiee. Jest sobie wersja 3,1 TD o mocy tylko 150 koni. Wiem, ze moznaby chipa wsadzac ale pytanie moje dlaczego w tak duzych silnikach tak male moce... zreszta w benzynowych to samo, 4,0 litra ma tylko 200 koni... Chcialbym kupic w niedalekiej przyszlosci wlasnie grand cherokiee ale te male moce mnie odstraszaja. Da sie to jakos zwiekszyc do normalnych mocy "europejskich". Wielkie dzieki za odpowiedz.

z pozdrowieniami,

Opublikowano

nie kupuj 3.1 TD bo to straszna padaczka jak już koniecznie chcesz grand'a w dieslu to tego 2.7 crd 170km... dużo lepszy silnik stworzony przy współpracy z MB ( mogę się mylić ale to jest chyba to samo co 270cdi w Ml'u) Osobiście jednak odradzam Ci Jeep'a... w rodzinie mieliśmy Grand'a tylko tego 4,7 i po 2 latach się go wyzbyliśmy...

odnośnie mocy to źle rozumujesz bo np 170km z 2,7 litra to w autach terenowych standard w land crusier'ze z d4d 3.0 masz 160km, liczy się bardziej moment obrotowy i żywotność jednostki :)

Opublikowano

z tego co wiem najbardziej polecany jest 4.7L grand cherokiee ( dobrze tez znosi LPG )

a diesle nie bardzo

i ten 4.7L chyba uwija sie w niecale 9s z tego co pamietam .... wiec tragedii napewno nie ma

a te male moce niech cie nie odstraszaja

bardziej liczy sie moment

a pozatym jeepa nie kupujesz po to zeby nim szalec ....