Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Demontaż hamulca i zapowietrzenie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wymieniałem z tyłu łożysko przez co ściagnołem hamulec jarzma itp. Samochód stał tak niestety 2 tygodnie dzisiaj złożyłem hamuje i spod maski wydobywa sie dziwny jakby metaliczny dźwiek i pedał na postoju wpada praktycznie do podłogi czyli sie chyba zapowietrzył. Jak to odpowietrzyć szukam na forum i nie ma konkretnej odpowiedzi... :kwasny: ????????

Pomocy

Pozdrawiam

Opublikowano

gratuluje pomysłu....

czeka Cie długa droga przez mękę

Opublikowano
  • Autor

tzn. ?[br]Dopisany: 08 Kwiecień 2011, 19:55_________________________________________________Przejechałem troche km i to stukanie jakby rytmiczne typu ABS było pod sam koniec hamowania przy malutkiej predkosci przy wyzszych tego nie ma.

Opublikowano

to znaczy to co napisałem

bedzie bardzo cięzko pozbyc sie powietrza z układu

podjedz do kogoś kto ma urzadzenie Ate lub TRW do odpowietrzania układu

ale podejrzewam że tez bedzie ciężko

Opublikowano

A jakbym wymienil płyn przy okazji w taki sposób; http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=80565.0;highlight=odpowietrznik

odpowietrzył by sie ??

nie, bedziesz musiał odpowietrzyc najpierw ABS a potem kazdy zacisk zwłaszcza tył

Opublikowano
  • Autor

Ale kicha jednym słowem :wallbash:

Opublikowano

ale i tak nie ma 100% że bedzie tak jak przed usterką

Opublikowano
  • Autor

Czyli co Audi nie da sie w 100% odpowietrzyc..? beznadzieja[br]Dopisany: 08 Kwiecień 2011, 20:48_________________________________________________Tak wgl to moge w takim stanie nim jeździć ?

Czy np ta pompa sie może zepsuć czy coś ?? To stukanie mnie martwiło

Opublikowano

cały układ trzeba stopniowo odpowietrzac

za kazdym razem bedzie wychodzic powietrrze

Opublikowano
  • Autor

Tak wgl jak wyjechałem to myślałem ze coś stuka bo sie ułożyć musi i az sobie hamulce przypaliłem od tej jazdy ;p na poczatku juz poczułem ze coś pedał dziwnie chodzi dopiero pod koniec jak stałem widziałem jak pedał nurkuje w podłoge cały po chwili

Najpierw spróbuje samemu odpowietrzyc pompe abs luzujac przewody. Jak sie nie uda jade do serwisu skody bo mam blisko powinni ogarnąć.[br]Dopisany: 09 Kwiecień 2011, 18:54_________________________________________________Dzisiaj zapaliła mi sie kontrolka ABS okazało sie że jest błąd czujnika predkosci. Gdy sie pojawił nie było żadnego stukania czy coś usunołem błąd i znowu świrowanie.. Na razie wyciągłem bezpiecznik ABSU i jak bede miał czas to wyciagne ten czujnik wyczyszcze i włoże :)

Opublikowano

tak patrze to u mnie jest to samo :mysli: też metaliczny dźwięk przy hamowaniu :mysli: ale powietrza nie było bo wymieniałem przewody z przodu,wymieniałem płyn i powietrza nie było w układzie :mysli:[br]Dopisany: 13 Kwiecień 2011, 21:04_________________________________________________tyle że ja nic nie grzebałem przy hamulcach :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

Przy jakich prędkościach to słyszysz ?? Jeśli poniżej 20km/h to zapnij vaga wejdz w ABS brake i meas block i 1 grupa tam będą pokazane prędkości z czujników absu.

Czujesz jak stuka pedał ?

Opublikowano

ja nie jeżdżę bo łapie dopiero przy podłodze i od razu ABS sie załącza boje sie że zatrzymam sie komuś na zderzaku :wallbash: i peugeotem mojej dziewczyny śmigam,ostatnio sama sie naprawiła i hamulce wróciły do normy,ale to tylko na 80km tylko bo później znowu wysiadły

Opublikowano
  • Autor

nie to mi pedał normalnie łapał tylko, że poniżej 10km/h walił ABS

Opublikowano

no u mnie prawdopodobnie pompa niedomaga :wallbash: powodzenia z usterką

Opublikowano
  • Autor

Ja już problem rozwiazałem wyczyściłem czujnik włożyłem jeszcze raz i działa ok :)