agentsmith Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Witam Mam pytanko. Posiadam w swojej A4 system Bose. Głośniki jak na mój gust grają przyzwoicie natomiast bas wychodzący z pseudo subwoofera w tylnej półce jest dosyć słaby... Chciałbym podpiąć zewnętrzny wzmacniacz i podłączyć samą tubę pod niego. Da się takie coś zrobić? Od czego trzeba zacząć? Jestem trochę nieogarnięty w tych tematach także proszę o zrozumienie
OQS Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Musisz przeciągnąć przewody zasilające do bagażnika, sygnał i sterowanie można "podprowadzić" z kostki wzmacniacza bose. Montujesz swój wzmacniacz i skrzynię, a oryginalny sub można po prostu odłączyć.
agentsmith Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Ale jak podłączyć kable od nowego wzmacniacza do Concert II? Chyba tam nie ma takich wyjść?
OQS Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Wyjść RCA gotowych nie ma, natomiast wychodzą kable sygnałowe do ori wzmacniacza i w Twoim wypadku do nich można by się podpiąć. I można to zrobić przy radiu ale trzeba przewód sygnałowy do bagażnika ciągnąć, albo można się wpiąć w te przewody przy ori wzmacniaczu już w bagażniku.
agentsmith Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Ok, rozumiem, dzięki. A pod ten wzmacniacz Bose podłączone są wszystkie głośniki i subwoofer czy jak?
OQS Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Drzwi i sub tak, nie wiem natomiast jak jest z tym centralnym z przodu.
domin79 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Ok, rozumiem, dzięki. A pod ten wzmacniacz Bose podłączone są wszystkie głośniki i subwoofer czy jak? ..pod Bose wszystkie głośniki są ze wzmaka
agentsmith Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Ale sam subwoofer bez żadnych konsekwencji można odłączyć od Bose wzmacniacza?
domin79 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Ale sam subwoofer bez żadnych konsekwencji można odłączyć od Bose wzmacniacza? ...raczej tak, choć dobrze bybyło gdybyś dobrał odpowiednią impedancje nowego głośnika basowego
OQS Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Ale sam subwoofer bez żadnych konsekwencji można odłączyć od Bose wzmacniacza? ...raczej tak, choć dobrze bybyło gdybyś dobrał odpowiednią impedancje nowego głośnika basowego Z tematu wynika że autor chce dołożyć również wzmacniacz, z tego co rozumiem to nowa skrzynia i wzmacniacz do niej, więc ori suba można po prostu odłączyć.
agentsmith Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Dokładnie tak chce zrobić zmienić tylko subwoofer i podłączyć go pod nowy wzmacniacz. Reszta niech zostanie tak jak jest.
Rekomendowane odpowiedzi