kamil22lodz Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Witam panowie - chodzi mi o lampkę podsufitki - gdy mam zwykła rurkową żaróweczkę żółtą - świeci przy otwarciu drzwi , natomiast jak założę rurkową ledową to po otwarciu drzwi nie świeci a miga _ jak włączę stałe światło lampki to świeci normalnie _ tylko przy otwarciu miga _ mówimy o ledowej ! pomożecie?>
pastaldo Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Nie powinna migać. Jakby nie świeciła to zakłada sie odwrotnie i śmiga. Ale w Twoim wypadku powinno być ok. Nie zdziw się jesli załozysz ledy w te boczne i nie będa świecić. Tam polaryzacja jest odrotnie niż w tych ledach z oprawkami.
kamil22lodz Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2011 troszkę nie zrozumiałem - więc co zrobić aby mi ten Led świecił ten w środku lampki podsufitki - jak otworzę drzwi to miga a nie świeci !! a na zwykłej jest ok
pastaldo Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 troszkę nie zrozumiałem - więc co zrobić aby mi ten Led świecił ten w środku lampki podsufitki - jak otworzę drzwi to miga a nie świeci !! a na zwykłej jest ok jak masz miernik to sprawdź pomiedzy tymi stykami miedzy które wkładasz czy niema spadków napiecia. Bo żarówka ma dość sporą bezwładność i możesz nie zauważyć migania a ledy sa czułe. Jesli niema spadków to niema prawa migać a jesli sa spadki to znaczy że coś gdzies nie łaczy.
kamil22lodz Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2011 oki -dziękuje kończę temat
pastaldo Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 jak rozwiążesz problem to daj znac i powiedz co było nie tak.
Rekomendowane odpowiedzi