Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHH] Zgrzytające zawieszenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie ma od jakiegoś czasu problem ze zgrzytającym zawieszeniem tzn. na muldach wybojach zgrzyta jak stara wersalka.

A więc amortyzatory wymieniłem 6 miesięcy temu MTS gwint (zgrzyt nadal jest) potem poduszki na amorach następnie gumowy łącznik stabilizatora, parę dni temu wymienione zostało kompletne zawieszenie wahaczy Master Sport i zgrzytanie nadal jest.

Będę jeszcze na dniach raz jeszcze wymieniał gumy stabilizatora z tym, iż położę jeszcze na belce stabilizatora taśmę teflonową i dopiero gumę.

Jeżeli to nie pomoże to juz nie wiem pewnie napiszecie o tulejach sanek no, ale co jeszcze jaki macie pomysł.

Jakie oznaki zużycia tulejach sanek są jak już?

Pozdrawiam

Opublikowano

A sprawdzałes mniej wiecej któa to strona moze byc?Skoro juz tyle rzeczy wymieniłes to juz niedaleko:)Nacinij na lewy błotnik i prawy kilka razy tak ze by porzadnie sie auto ruszyło i mize cos usłyszysz.Trzeszczenie to zawsze była wina któegos waha ale skoro nowe to zagadka jest.Spróbuj zabujac autem i zobacz czy słyszysz to co w srdoku.a jak nie to weź kogos do pomocy zeby jechał autem na dziurach czy garbach powolutku a ty nałsc**j skad by te dziwki dochodziły.Anajlepiej jak masz kanał to wejź s spróbuj najpier brecha posprawdzac wszystkie wahacza łaczniki itp.A potem dokrec wszystkie sróby od sanek od amorów dosłownie wszystko od zawiechy.a potem złap reka a to za stabili al to za wahcze a to za wydech i zobacz czy nic podejrzanego nie znajdziesz.To juz zaawansowana sprawa i musisz sam to dokładnie sprawdzic bo na forum to tylko mozna teorie snuc ale najwazniejsze do ciebie nalezly:) sprawdź i napisz co i jak. A jak nie da rady to pomyslimy dalej.A szukałes w szukajce czy nie było podobnego przypadku?:hmm:) pozdro

Opublikowano
  • Autor

Robiłem tak jak pisałeś bujałem samochodem z kolegom słyszalny dźwięk jest jak i w środku samochodu tak i na zewnątrz.To co mnie zdziwiło to jak podnosze samochód aby zmienić koło to zgrzybienie jest takjakby u samej góry amortyzatora.Także wymienię raz jeszcze poduszki amortyzatorów tylko mam jedno pytanie czy po wymianie na amortyzatory MTS gwint nadal jest założona "sprężyna talerzowa górna" czy ją się wyrzuca i wkłada amor bez niej, chodzi tylko jak się wymienia na inne amory niż seria bo w serii to na pewno musi być.Pytam dlatego że może to ta sprężyna talerzowa zgrzyta?

http://img832.imageshack.us/img832/5549/beztytu322u.jpg

beztytu322u.jpg

Opublikowano

tego nie wiem bo z gwintem nigdy doczynienia nie miałem.Ale moze byc tak ze ona cos tam psuje skoro mówisz ze to u góry.A łozysko w jakim stanie jest

a jak skrecasz kołami w miejscu to tez sie zgrzyta?

Opublikowano
  • Autor

w miejscu jak skręcam to nie zgrzyta tylko czasami puknie takim gumowym głuchym odgłosem.

Łożysko? chodzi Ci o poduszkę jeżeli tak to było wymieniane jakiś parę miesięcy temu i nic to nie dało.

Popsikałem WD u samej góry i jest cisza teraz-co tam może być nie tak? :mysli:

Opublikowano

u ojca w sedanie mechaniki kiedys nie dokrecil takiej hmm lapy? metalowaj z guma, nie wiem dokladnie co i jak sie nazywa. zgrzyt byl nie do wtrzymania. chyba po wymianie rozdzadu to bylo.