Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AGA] Problem z wolnymi obrotami Vs tyrtytka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od kiedy kupiłem auto borykam się z problemem niestabilnych obrotów w uk nawet nie próbowałem się za to brać zauważyłem że brakuje mi najprawdopodobniej jakiegoś ciękna przy przepustnicy zastąpione jest tyrtytką (opaską plastikową) ktoś coś poradzi ? Dodam że auto zbiera się na moje oko w porządku

IMAGE_061.jpg

IMAGE_062.jpg

Opublikowano

cześć:)cięgno jest od tempomatu a dokładnie gruszki podcisnieniowej której juz tu widze nie masz bo ktos zawinął:)bez tego tempomat nie zadziała:)Obroty nie maja z tym nic wspólnego.:)popraw sobie swoje dane bo masz wpisane 150 koni a masz 165 chyba ze masz 2.6 i kod silnika tez sprawdź.A obroty jak bardzo szaleja?

Opublikowano
  • Autor

To po ca tam jest ta tyrtyta ? gdzie Audi ma przyciski od tempomatu ? bo u siebie ich nie widzę faktycznie mam 164km jaki to bedzie symbol ? Obroty zazwyczaj koło 2 tys ale czasem spada do ok 1 tys i lekko faluje po przy gazówkach potrafi zgasnąć i nie zwiększa obrotów kiedy włączam klimę i inne obciążenia pali mi się kontrolka od air bagów ale nic poza tym

Opublikowano

nie rozumiem słowa tyrtyka:)heh weź to ciegno zdejmij i zobacz co sie bedzie działo.Trzeba pod vaga podłaczyc auto to cos pewnie wykarze co sie dzieje.Bo tak to przyczyn moze byc sporo:)kod masz przy silniku na prawej głowicy na takim odlewie tylko osłone plastikowa musisz zdjac.a jak nie to w miejscu koła zapasaowego bedzie naklejka i tam bedzie pisac:)[br]Dopisany: 17 Kwiecień 2011, 16:02_________________________________________________ manatka tempomatu masz po lewej stronie kierownicy w tej samej od kierunków dokładniej mówiac taki przycisk w szczycie na samym koncu manetki i tata przesówka.

Opublikowano
  • Autor

Wywaliłem opaskę palastikową (tyrtytkę) obroty spadły do granicy zgaśnięcia . Co do tempomatu nie posiadam żadnej manetki do jego sterowania

Może jest ktoś niedaleko Jeleniej Góry z Vagiem ?

Opublikowano

a poprzedni własciciel nie gadał nic o problemach z obrotami?.Mysle ze tam bedzie cos namieszane z ta przepustnica.Bez powodu by nie byla ona ustawiona za pomoca tego ciegna i naciagnieta opaska zaciskowa.A jakie ma obroty jak zdjałes ten chaczyk?Jest jakas rożnica?A jak sie zachowuje podczas jazdy nie szarpie nie muli sie?Napewno znajdzie sie gdzies jakis warsztat z kompem to podłaczysz a jak nie to vaga na allegro do własnych potrzeb kupisz:) 140 zł bedzie szybciej .

Opublikowano
  • Autor

Auto bez tego cięgna gaśnie lub jest na granicy zgaśnięcia i nie da się jeździć co do mulenia to ,mi się wydaje ze jest Ok choć porównania nie mam

Opublikowano

Pisalem Ci kolego ze z vagiem mozemy podjechac ale przez jakies gg czy inne skejpy szukac cie nie bede... podaj nr kom na pw to sie zadzwoni i podjedziemy z kolega ktoryms... moja abc faluje bo mam silniczek krokowy do wymiany ale czy w aga byl krok to nie wiem :mysli: napewno przepustnice bym wyczyscil i zaadoptowal...

Opublikowano
  • Autor

Spoko juz wysyłam nr na PW