ernest28 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Witam mam problem z automatem na zimnym silniku skrzynia pracuje prawidłowo zmienia biegi bez szarpnięć ale kiedy si rozgrzeje odczuwalne są szarpnięcia przy zmianie 2 biegu na 3 olej wymieniony podłączyłem vag nie ma żadnych błędów jaka może być przyczyna ze skrzynia szarpie po rozgrzaniu z góry dziękuje za pomoc pozdrawiam
tomaszstn Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 A olej wymieniałeś? Jak tak to czy dobry jakościowo?
ernest28 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2011 olej wymieniałem w warsztacie i nie wiem jaki dokładnie wlali a jaki powinien być
erniorzegow Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 To sprawdź jaki olej ci wleli żeby wykluczyć te opcję
miczek.mk Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Witam mam problem z automatem na zimnym silniku skrzynia pracuje prawidłowo zmienia biegi bez szarpnięć ale kiedy si rozgrzeje odczuwalne są szarpnięcia przy zmianie 2 biegu na 3 olej wymieniony podłączyłem vag nie ma żadnych błędów jaka może być przyczyna ze skrzynia szarpie po rozgrzaniu z góry dziękuje za pomoc pozdrawiam Kiedyś tam, w dawnych czasach, w moim Audi 80 B4 takie objawy skończyły się przeróbką na skrzynię manualną...
erniorzegow Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 W moiej b6 tak samo się skończyło
ernest28 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2011 mie opłacało eię naprawiać skrzynia do remontu W moiej b6 tak samo się skończyło
onsork Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 nie sluchaj wywodow o oleju i jego jakosci bo to nie jest wina oleju to jest taka skrzynia ze jak wlejesz najwiekszy szajs (np.dexron II) to bedzie smiagac az milo sterowanie skrzyni szwankuje na 100%
pieciajek Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Podaj oznaczenie sterownika bo taką skrzynię mam w posiadaniu i sterownik też. O ile kolega ONSORK ma rację.
erniorzegow Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Mi tez się wydaje po tym co tu czytam i co miałem ze swoją skrzynią że to sterownik to jest najbardziej awaryjna rzecz w tej skrzyni
onsork Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 tylko dla jasnosci, nie chodzi o sam sterownik skrzyni jako jej komputer, ktory jest pod nogami pasazera, ale chodzi o hydrauliczna plyte sterujaca ktora znajduje sie tuz pod miska olejowa w niej znajduja sie elektrozawory i sterowane przez nie zawory ten element jest odpowiedzialny za twoje problemy nie potrzebujesz nowych elektrozaworow a tylko sama plyte tutaj zobaczysz w czym rzecz, bo chodzi o to co jest w zoltej misce http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=134304.0;highlight=naprawa+remont+01n
ernest28 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2011 a ile taka płyta może kosztować pisałem na forum firmy Auto Józefów i też stwierdzili że to wina sterownika pytałem o koszty naprawy powiedzieli 500-2000 zł wszystkim dziękuje za pomoc tylko dla jasnosci, nie chodzi o sam sterownik skrzyni jako jej komputer, ktory jest pod nogami pasazera, ale chodzi o hydrauliczna plyte sterujaca ktora znajduje sie tuz pod miska olejowa w niej znajduja sie elektrozawory i sterowane przez nie zawory ten element jest odpowiedzialny za twoje problemy nie potrzebujesz nowych elektrozaworow a tylko sama plyte tutaj zobaczysz w czym rzecz, bo chodzi o to co jest w zoltej misce http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=134304.0;highlight=naprawa+remont+01n
pieciajek Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Jakby coś to pamiętaj o mnie że mam taką skrzynię całą wyjętą ze sprzęgłem hydrokinetycznym i olejem w środku. Sprawna na 100% z 1,8 ADR
onsork Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 te 500pln to maksymalna cena za naprawe jaka mozna zaplacic, bo te 2000pln to cena poza granicami jakiegokolwiek rozsadku - umysl szalenca musial wykreowac taka wartosc, no ale coz tym charakteryzuje sie polski kapitalizm. tutaj masz nowa plyte z nowymi elektrozaworami(!!!) za 2000pln http://midparts.com.pl/pl/p/VW-AG4-Sterowanie-98-UP/1546 skoro kolega pieciajek chce koniecznie zrobic biznes to faktycznie moze z nim zagadaj na zasadzie - zalozysz u siebie zobaczysz czy to co Ci oferuje jest ok, jak tak to placisz, jak nie to mu oddajesz. w koncu macie tylko 100km do siebie i zamiast plaszczyc dupe przy swiatecznym stole mozna sie przejechac.
Rekomendowane odpowiedzi