Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Świecący się abs przy większych prędkościach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

przy poredkosci jakies 130 osweieca sie kontrolka abs. czym to moze byc spowodowane? zaczelo sie od tego, ze nie puscil klocek prawy tyl, spalil sie i zaczelo szumiec-wiadomo blacha o blache.. i wtedy po raz pierwszy wlaczyla sie kontrolka abs. od tego czasu wymienilem tarcze i klocki tyl, tarcze klocki i zaciskli przod ale ten zakichany abs dalaj sie pali przy szybszej jezdzie;o jak jade wolniej do 90 to zadnego problemu niema. dopiero przy wiekszych predkosciach. licze na pomoc :)

pozdrawiam i wesolych :naughty:

Opublikowano

nieprawidlowe odleglosci czujnikow od koronki albo peknieta koronka

prawidlowa o.6-0.8 mm

Opublikowano
  • Autor

nieprawidlowe odleglosci czujnikow od koronki albo peknieta koronka

prawidlowa o.6-0.8 mm

sprawdze po swietach, ale moglo to sie przestawic przez zapieczenie tloczka??

Opublikowano

jak zmieniales tył to tam musiałes co sknocic

podłacz VAG-a

Opublikowano

Sprawdź jeszcze czy zaświeci się przy wysokich obrotach, bo w miarę wzrastania prędkości obroty też rosną. A jeżeli przy dużych obrotach bez ruszania się z miejsca też będzie się świecić to przyczyna może też być alternator (regulator napięcia ) jeżeli napięcie ładowania spadnie poniżej 10V to wyłącza się ABS i świeci się kontrolka. Ja tak miałem w poprzednim aucie tylko że była to B4.

ale VAG też ci coś odpowie.

Opublikowano

robert3384 - napisz mu jeszcze jak ma rozpedzić to koło tylne jak ma tylko napęd na przód :polew:

devastation ma rację bo ja miałe to samiutko. Zdejmij tarczę i do tokaża bo u mnie był krzywy dysk z grzechotka bo ktoś jak montował to żeby było idealnie to rypnął młotkiem w czujnik tak żeby dobrze dolegał i w jednym miejscu był dołek. Niby nic ale jak ciąłem więcej niż 13zł to się ASR i ABC zapalał a błąd wyskakiwał że jest czujnik zwarcie z masą.

No chyba że grzechotkę masz bardzo skorodowaną i oczka pozapychane to tak też się bedzie dział.

Opublikowano

ja mu nie każe rozpędzać tylnego koła do 130km/h tylko wkręcić silnik na wysokie obroty, żeby sprawdzić alternator.

Opublikowano

A to sorki zle Cię pojąłem :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

:hi: :hi:

sprawa zalatwiona, tylni,prawy zacisk trzymal znowu. mechanior rozebral, wyczyscil, posmarowal, oczywiscie bez zaplaty bo mial za to juz zaplacone wczesniej :) klocek nie odbijal, co powodowalo grzanie tarczy przy wiekszej predkosci, co skutkowalo zolta kontrolka na liczniki :wallbash: [br]Dopisany: 28 Kwiecień 2011, 09:32_________________________________________________dziekuje jednak za pomoc koledzy :hi: :hi: