Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

ESP i ABS nie działa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomocy mam ogromny problem z moją niunią w czasie jazdy ok 50km/h coś mi szarpnęło i zapaliła się kontrolka ABS i ESP na Vagu pokazuje jakieś głupoty co to może być w archiwum niestety nie ma nic na ten temat co to może być?? :quattro: Druga sprawa gdzie można odczytać numer czujnika ciśnienia doładowania w S4 2.7 BiT

[kolego popraw temat bo powędruje do kosza] - schiller

Opublikowano

gdybys napisal co za glupoty pokazuje VAG mozeby dalo sie cos podpowiedziec.

o jakim numerze czujnika mowisz?

jezeli chdzi o numer katalogowy czujnika G31 doładowania to jest taki: 078 906 051

Opublikowano
  • Autor

18165 coś takiego mi wyszło w abs cos tam za duże napięcie... a drugi to 16486 G70 czujnik masy powietrza co to takiego??

Opublikowano

kolego ja mialem cos takiego ze w czasie jazdy wlaczyla mi sie kontrolka esp ktorej nei moglem wylaczyc po paru dniach wszytsko bylo oki pozniej znowy zaswiecila sie i to trwalo z jakis czas wreszcie calkiem sie zrypalo i caly czas swiecilo esp nie chodzilo a na dodatek padl tez abs i okazalo sie jak pogadalem ze znajomymi ze maja to samo i nie wiadomo o co chodzi ale teraz juz wiem i problem wyeliminowalem trzeba wymienic przelacznik hamulca kosztuje jakies ok 25 zł i trzeba zmazac blad komputerem i wszytsko od tej pory gra

Opublikowano

G70 to przepływka - ten blad kwalifikuje przepływke do czyszczenia lub wymiany

co drugiego bledu to brak zasilania czegoś ale powinienes podac jakiego modulu blad dotyczy wtedy bedzie wiadomo dokladnie o co chodzi.

jezeli oczekujesz pomocy muisisz troche bardziej sie starc z opisami....

Opublikowano
  • Autor

postaram się dokładniej podać ten błąd ale nie mogę go skasować ani na vagu ani na vasie

Opublikowano

skoro przyczyna błedu jest nieusunieta, jak chcesz go skasowac?

Opublikowano
  • Autor

tzn jak miałem kłopoty z przepustnicą skasowałem błąd i się już więcej nie pokazał

Opublikowano

widocznie bylo jakies przeklamanie w komunikacji. albo pierwszy objaw niesprawnosci. gdyby bylo cos uszkodzone to by sie nie dalo skasowac tego bledu.

przeciez raporty bledow systemu samochodu sa po to zeby informowac o niesprawnosci podzespolow.

co by ci dalo skasowanie bledy gdyby samochod wciaz byl niesprawny?

Opublikowano

kolego ja mialem cos takiego ze w czasie jazdy wlaczyla mi sie kontrolka esp ktorej nei moglem wylaczyc po paru dniach wszytsko bylo oki pozniej znowy zaswiecila sie i to trwalo z jakis czas wreszcie calkiem sie zrypalo i caly czas swiecilo esp nie chodzilo a na dodatek padl tez abs i okazalo sie jak pogadalem ze znajomymi ze maja to samo i nie wiadomo o co chodzi ale teraz juz wiem i problem wyeliminowalem trzeba wymienic przelacznik hamulca kosztuje jakies ok 25 zł i trzeba zmazac blad komputerem i wszytsko od tej pory gra

Niekoniecznie, kolega s4 może mieć brak komunikacji i mógł się sterownik ABS... sypnąć. Wklej błędy i poszukaj też na forum, było kilka razy to opisywane. :)

Opublikowano

z ta komunikacja, pisalem o bledzie przepustnicy ktory udalo sie skasowac :tongue4:

probowalem wyjasnic ze jak cos jest naprawde walniete to bledu nie usuniesz.

Opublikowano

z ta komunikacja, pisalem o bledzie przepustnicy ktory udalo sie skasowac :tongue4:

probowalem wyjasnic ze jak cos jest naprawde walniete to bledu nie usuniesz.

Chodziło mi o błąd : brak komunikacji sterownika z itd

Oczywiste , że wpierw usuwamy przyczynę, a później kasujemy błąd np. vagiem

Opublikowano
  • Autor

Panowie sytuacja opanowana okazało się że dymu narobila przepływka bo błąd szedł od silnika :wallbash: