Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6/B7] Zamiana niefabrycznego radia na concert II

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

nie znalazłem podobnego tematu na forum, więc wrzucam. Kupiłem samochód od pierwszego właściciela- od nowości bez fabrycznego radia, zamiast niego włożony jest kenwood kdc-w6031. I tutaj moje pytanie: chcąc zmienić ten sprzęt na oryginalnego concerta II muszę dokupić jakieś moduły, dodatkowe kostki etc. żeby w ogóle to chodziło i wyświetlało stacje na fisie (fis mam ten zwykły, nie full color)?

Gdyby ktoś miał- jestem chętny na zakup concerta II w dobrym stanie (niepowycierany, sprawny, z kodem), mogę ew. dać tego kenwooda w rozliczeniu.

pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi,

Adrian

Opublikowano

Wystarczy przejsciowke miec do kupinia w Naviku :) daj fotke jak masz tam to pdlaczone w srodku

Opublikowano

Jest duże prawdopodobieństwo, że po zainstalowaniu Concerta nie będą Ci grały tylne głośniki, bo jeśli autko jest wyposażone w instalację pod niefabryczne radio, nie ma wzmacniacza i głośniki tylne są podłączone bezpośrednio z radia (ja tak miałem). Chyba, że ktoś wywalił oryginalne radio i zakupił moduł aby zamontować tego Kenwooda. Musiałbyś wyciągnąć radio i to sprawdzić.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Wystarczy przejsciowke miec do kupinia w Naviku :) daj fotke jak masz tam to pdlaczone w srodku

ile taka przejściówka może kosztować?

niestety samochód był od nowości bez fabrycznego radia- wiem to zarówno od poprzedniego, a zarazem pierwszego właściciela, jak i po kodach wyposażenia.

na jakiej zasadzie grają w takim razie głośniki przy radiu nieoryginalnym i dlaczego miałyby nie grać przy concercie II?

gdzie w Krakowie mógłbym zrobić całość w dobrej kasie i porządnie, ew. gdzie mogę kupić potrzebne przejściówki?

pozdrawiam,

Adrian[br]Dopisany: 06 Czerwiec 2011, 14:05_________________________________________________kolejne pytanie:

ile i gdzie zanajduje się subwoofer ze wzmacniaczem przy fabrycznej instalacji pod concerta? rozumiem, że jeśli autko nie miało fabrycznie concerta, to i nie ma wspomnianego wyżej subwoofera? w sedanie są ponoć dwie sztuki, a w avancie?

pozdrawiam

Opublikowano

Dziwne jak mogli wypuscic auto bez radia :kox: Jesli faktycznie tak bylo to radze odpuscic temat ori grajka i poprostu po swojemu zrobic. Podejrzewam, ze jak ktos zakupil auto bez radioodbiornika, to audiofilem nie byl, tak wiec masz powod aby zmontowac tam calkiem dobre granie :good:

Opublikowano

Dziwne jak mogli wypuscic auto bez radia :kox: Jesli faktycznie tak bylo to radze odpuscic temat ori grajka i poprostu po swojemu zrobic. Podejrzewam, ze jak ktos zakupil auto bez radioodbiornika, to audiofilem nie byl, tak wiec masz powod aby zmontowac tam calkiem dobre granie :good:

W Europie niektórzy klienci nie chcą fabrycznego radia, bo uważają że to kicha i montują sobie coś lepszego.

Podczas sprowadzania do Polski taki sprzęt często "znika" i jest dziura, albo Concert, który nie gra tyłami jak nie ma wzmacniacza.