Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] GORĄCA NOWA POMPA WSPOMAGANIA I BULGOTANIE zrobione

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jakiś czas temu jak silnik złapał temp to zaczęło mi wyć przy ruchach kierownicą, płyn bulgotał w zbiorniczku, a wsopma działała. Po sprawdzeniu czy jest ten koszyczek i naradzie ze znajomym mechanikiem obstawiliśmy że to pompa na 90%. Kupiłem nową LAUBERA i po wypłukaniu i zalaniu nowym płynem dalej wyło choć nie bulgotało.

Po następnych obradach stwierdzilismy, że wyjmiemy magiel-przekładnie i oddamy do sprawdzenia. Zawiozłem to ustrojstwo do Częstochowy wraz z pompami stara i nową. Koleś stwierdził, że pompy są dobre tylko delikatnie słychać łozysko na starej, ale naprawiać jej nie potrzeba. Co do maglownicy jakieś łożyskowanie w niej siedzi i regeneracja ją czeka. Wziąłem drugą bo akurat mieli ma magazynie i zadowolony wróciłem. Dla pewności posprawdzaliśmy węze, ten wysokociśnieniowy(ten najdroższy) był ok tylko jeden jakiś zwykły był założony(jakby szlauch :)) i kupiliśmy wysokociśnieniowy do oleju. Dziś po zamontowaniu, płukaniu, odpwietrzaniu i przejechaniu ok 15 km moje wkó...nie sięgneło zenitu. Auto na kanał, a nowa pompa aż gorąca, a płyn w zbiorniczku zachowuje się jak woda przu 100 stC i coś buczy. Kolega właśnie wyjmuje pompę i zakłada ta starą, ale nadzieji za bardzo nie mam.

Czy ktoś ma koncepcje co jeszcze?

Opublikowano

Ja mialem podobnie u siebie i mechanik wymienil zbiorniczek,bo podobno sie przez to zapowietrzala pompa i sie grzala

Opublikowano
  • Autor

zbiorniczek jest ok ten filterek wyjełem i wymyłem, ale dalej to samo

Opublikowano
Ja mialem podobnie u siebie i mechanik wymienil zbiorniczek,bo podobno sie przez to zapowietrzala pompa i sie grzala

po wymianie problem znikł?

co było nie tak?

Opublikowano
  • Autor

1,5 miesiąca walki i upragnione zwycięstwo

Zaadoptowany wąż (ten drogi) z passata brata i zbiorniczek wyrównawczy od niego + moja stara pompa i jest spokój nie wyje i nie bulgocze po 30 km więc victory :naughty:

Na nowej pompie, a na przyrządach była wporządku jest efekt grzania i bulgotania więc reklamacja :evil: