Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] NAVIGATION PLUS RNS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam klubowiczow jezeli macie jakis problem z navi plys model rns to piszcie moge pomoc jezeli np jedziecie i navi sie myli albo zmieniliscie felgi i cos jest nie tak z navi za wczesnei mowi lub za pozno to piszcie to pomoge albo dam kontakt do kolegi ktory sie tym zajmuje

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo to RNS-E sama się kalibruje po zmianie opon/kół na podstawie porownywania wskazań z GPS i Gali.

Wystarczy przejechać kilkadziesiąt km z zakrętami i kalibracje mamy z głowy. Oczywiście można to wcześniej ręcznie zmienić VAGiem.

Opublikowano

piszesz o rns DX czy rns-e? sam skrót RNS oznacza: Radio - Navigation System. i było ich kilka rodzajów. :)

co do autokalibracji to niezupełnie jest to prawda wszystko zależy od adaptaci kanału 002 gdy jest wartosc "0" wtedy jest autoadaptacja ( ja po dniu jazdy sie wkurzylem i ustawiłem na sztywno, navi ciągle się gubiła), gdy wartosc 45 (dla A4 B6) wtedy trzeba wpisac obwod koła w kanał 001 tabelę wartości masz tutaj http://de.openobd.org/audi/rns.htm#reifen

jest to ładnie opisane przez alvaro http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=12081.0

RNS PLUS jest podobnie z tym że tam nie ma mozliwości autoadaptacji trzeba podac wymiat kół oraz model samochodu w kanale 002.

Opublikowano

Masz rację z ustawieniami kanału 002. Zapomniałem o tym napisać.

Opublikowano

no właśnie nie tak pięknie jest z tą autokalibracją, nie zawsze da się ustawić 0 i nie wiem czym to jest spowodowane...