Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Hałas od koła przy skręcaniu w prawo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hałas pojawia się w czasie jazdy tylko przy skręcaniu w prawo i pochodzi z lewego koła. Wystarczy np. w czasie jazdy lekko ruszyć kierownicą w prawo i hałas się pojawia - pochodzi od opony i przypomina dźwięk taki jak się wjedzie na białą ząbkowaną boczną linię drogi. Im prędkość większa tym hałas głośniejszy. Występują przy tym drgania - czuć na pedale gazu i kierownicy. Po wyprostowaniu kierownicy czy skręcie w lewo jest OK. Początkowo myślałem, że to wina opon - zauważyłem ten dźwięk na zimówkach jak były już nieco wyższe temperatury, więc wymieniłem opony na letnie i jest dokładnie to samo.

Opublikowano

sprawdz lozysko, podnies boczek zakrec kolem jak szura to znaczy ze masz lozysko do wymiany, ja mialem cos podobnego

Opublikowano
  • Autor

Lewe łożysko szumi. Jutro wymiana, zobaczymy co to da.

Opublikowano

na 90 % łozysko tylko podnies prawa i lewa strone i zakrec jednym i drugi kolem bo czesto w czsie jazdy wydaje sie ze np prawe a do wyminay jest lewe.

Opublikowano

kolego ja mam identycznie... daj znać ile zapłaciłeś za łożysko?

Opublikowano
  • Autor

Na pewno lewe - podnieśli mi auto na podnośniku i prawe koło obraca się cicho, lewe wyraźnie szumi, no i pewnie pod obciążeniem właśnie tak chrobocze jak napisałem wcześniej. Po wymianie dam znać co i jak.[br]Dopisany: 01 Maj 2011, 15:44_________________________________________________Jestem po wymianie łożyska - trafione w dychę. Jeżeli macie takie objawy jak w pierwszym poście, to duuuuuże prawdopodobieństwo, że padło łożysko. Mechanik zamówił łożysko FAG - 220 zł , robocizna - 50.

Opublikowano

ja jakis czas temu mialem wymieniane tez z jednej strony a teraz z drugiej cos jakby powoli zaczyna szumiec wiec sie szykuj na wymiane za czas jakis :)