Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wahacze górne - jedno pytanie...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam pytanie - czy gdy mieliście uszkodzone górne wahacze to stukały one bardziej na prostych kołach czy na skręconych + nierówności czy nie ma różnicy???

W lutym wymieniłem górny lewy przedni bo stukał ale było to bardziej odczuwalne przy skręconych kołach, teraz stuka mi z drugiej strony i jest odczuwalny luz na górnym przednim + minimalny na górnym tylnym...z tym, że bardziej na dziurach na prostych kołach teraz mi stuka...

Byłem na szarpakach i powiedzieli, że górny przedni do wymiany, banan, łącznik stabilizatora i końcówka drążka ma trochę luzu....

Później pojechałem do mojego mechanika bo jakoś mi się wierzyć nie chciało, sprawdził i łącznik dobry, banan tez ok natomiast górne do wymiany i końcówka tez ma mały luz (wszystko dotyczy prawej strony na lewej spokój)

Opublikowano

u mnie stukaly gorne na skreconych kolach. jak mialem dolne wywalone to bylo to odczuwalne przy hamowaniu :decayed:

Opublikowano
  • Autor

u mnie stukaly gorne na skreconych kolach. jak mialem dolne wywalone to bylo to odczuwalne przy hamowaniu :decayed:

No właśnie chodzi o to, że jak miałem uszkodzony z lewej strony górny to wystarczyło, że podniosłem auto do góry poruszałem kołem na boki i ewidentnie było widać ze ten górny był padnięty, a teraz tak nie ma...

Chyba ze te z drugiej strony jeszcze nie są do tego stopnia uszkodzone niż tamten i dlatego...? bo w sumie zaczęły stukać z miesiąc temu ale z każdym dniem coraz bardziej i bardziej

Opublikowano

gdy padły mi górne to tłukły się z reguły na prostych kołach na nierównej powierzchni.

przy skręconych mniej je było słychać.

Opublikowano

A mi przy manewrowaniu na parkingu. Przy max skręconych kołach stuknął od czasu do czasu.

Opublikowano

gurne moze byc słychac na skreconych jak i na wprost na nierównosciach dolne przy hamowaniu z niewielkiej predkosci

Opublikowano
  • Autor

gurne moze byc słychac na skreconych jak i na wprost na nierównosciach dolne przy hamowaniu z niewielkiej predkosci

Ok dziękuje za odpowiedzi, utwierdziłem się w przekonaniu że to jednak górne padnięte, po weekendzie wymienię i zobaczymy,

dolny jest raczej dobry nic przy hamowaniu nie czuć