Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Torsen - Quattro - Poci się

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1505b05a6a342caf.jpg

Na zdjęciu zaznaczyłem czerwoną strzałką połączenie obudowy torsena gdzie na całym tym połączeniu widać pocenie się. W serwisie powiedzieli że to nie problem i mam się nie przejmować. A co wy o tym myślicie? W piątek zrobię foty i dam na forum jak to wygląda rzeczywiście. Ale piszcie już :) Z góry dzięki :quattro:[br]Dopisany: 06 Styczeń 2008, 19:51 _________________________________________________A czy zmienia się olej w torsenie?

Opublikowano

jeżeli chodzi o wymianę oleju to producent nie zaleca jego wymiany - ale wraz z olejem czyści się magnes zbierający opiłki, które kiedyś mogą powędrować z olejem między koła zębate... nawet jeżeli auto nie dostawało po d*pie to warto zmienić olej.

Opublikowano
  • Autor

A warto zmienić przy przebiegu 150kkm?

Opublikowano

jak pisałem, wg producenta nie ma w ogóle takiej potrzeby. dla świętego spokoju można zmienić. a jeżeli będziesz coś kombinował z uszczelnieniem dyfra to i tak pewnie zmienisz :)

Opublikowano

Sleev, nadgorliwosc nie zawsze poplaca ;) Ludzie jezdza z przebiegami 300-400k km i ani mysla o zmianie oleju :)

Opublikowano
  • Autor

Ok dzięki - zrobię więc tak jak zaleca ASO - naprawdę wmiarę dobrze się znają chłopaki tam :) (oczywiście tam gdzie jadę - a mam 280km :/ ) Jeżeli trzeba będzie uszczelnianie robić to zmienię i olej a jak nie to niech jeździ. Dzięki :notworthy:

Opublikowano

mialem to samo u siebie, i zdecydowałem się uszczelnić i wymienić olej, lałem motula

jak uszczelniasz to od razu i sprzęgło niech ci obejrzą może do wymiany się nadaje ;)

Opublikowano
  • Autor

Jakie miałeś koszty?

Opublikowano

450 zdjęcie wszystkiego i zlożenie i uszczelnienie

plus oringi ale nie pamiętam ile kosztują

Opublikowano
  • Autor

ok. Dzięki