Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Mycie auta w myjni parowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Panowie czy mył ktoś z was samochód na myjni parowej?

Jakie sa wasze opinie po myciu, nie niszczy to lakieru, nie rysuje?

I czy dokładnie umyje samochód w takiej myjni.

Opublikowano

Odpuść sobie - po kilkunastu myciach będziesz miał odpowiednio "porysowany" lakier. Może w lato takie niebezpieczeństwo jest minimalne, ale na pewno nie w jesień i zimę.

Próbowałem sam osobiście myć auto myjką parową (na szczęście auto testowe) i wg mnie nie ma możliwości aby nie porysować lakieru z biegiem czasu.

Opublikowano

Odpuść sobie - po kilkunastu myciach będziesz miał odpowiednio "porysowany" lakier. Może w lato takie niebezpieczeństwo jest minimalne, ale na pewno nie w jesień i zimę.

Próbowałem sam osobiście myć auto myjką parową (na szczęście auto testowe) i wg mnie nie ma możliwości aby nie porysować lakieru z biegiem czasu.

jestem tego samego zdania

mysjka parową mozesz umyć autoz zacieków po deszczu czy coś o ile nie jeździło po trasie. po jak przejdziesz kilka razy to masz kurz i inne gówna kamyczkowate.

jak dla mne tylko myjki ciśnieniowe lub przy domku wąż ogrodowy aby spłukać dokładnie osad, potem gąbka z wodą

Opublikowano

jestem tego samego zdania

mysjka parową mozesz umyć autoz zacieków po deszczu czy coś o ile nie jeździło po trasie. po jak przejdziesz kilka razy to masz kurz i inne gówna kamyczkowate.

jak dla mne tylko myjki ciśnieniowe lub przy domku wąż ogrodowy aby spłukać dokładnie osad, potem gąbka z wodą

ja niedlugo jade na mycie parowe:)tylko nie rozumiem co znaczy porysowac lakier po myciu parowym :mysli:niby w jaki sposob? a co do myjek cisnieniowych samoobslugowych to gorszego gowna chyba nie ma, przeciez to wcale nic nie myje tylko mozna oplukac z piachu itp.!

Opublikowano

mycie parowe porysuje ci auto mniej wiecej w taki sposob, ze operator, osoba myjaca, po rozporowadzeniu goracej pary musi zebrac wilgoc razem z brudem i robi to recznie wycerajac to recznikiem, w tym momencie rysuje lakier

Opublikowano

a co do myjek cisnieniowych samoobslugowych to gorszego gowna chyba nie ma, przeciez to wcale nic nie myje tylko mozna oplukac z piachu itp.!

Od kiedy to JAKAKOLWIEK myjka ciśnieniowa miała KIEDYKOLWIEK za zadanie umyć COKOLWIEK ?

Zadaniem tych urządzeń jest głównie opłukanie z brudu, a nie mycie. Myje się ręcznie - nie ma czegoś takiego jak "mycie bezdotykowe" - takie coś powinno nazywać się "opłukanie bezdotykowe".

Opublikowano

takim parownikiem,to chyba tylko felgi można omyć z osadu po klockach :decayed: