Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Naprawa Navi RNS-E - element optyczny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, byłem szczęśliwym użytkownikiem Rns-a do momentu aż przestał płynnie czytać mapę 2007 na płytce"z drugiej ręki" więc postanowiłem oddać sprzęt do czyszczenia. Po usłudze sprzęt przestał ją całkowicie czytać i krzyczy, że płyta nie jest czytelna(natomiast płyty jednowarstwowe np. z muzyką czyta bez problemu). W serwisie stwierdzono, że w trakcie czyszczenia prawdopodobnie doszło do uszkodzenia elementu optycznego i należy go wymienić na nowy. I tutaj pojawił się problem z dostepnością, nie potrafię odszukać dostawcy takiego elementu. Proszę o pomoc kolegów, może ktoś już miał podobny problem i wie jak go rozwiązać. Dziękuję za pomoc, Adam

Opublikowano

jezeli ktos to czyscił plyta czyszczaca to si enei dziwie ze nie działa. a komu dales to do czyszczenia? n

głowica laserowa ma w swojej strukturze 4 diody służa do odczytu CD a 2 DVD. mechaniczne uszkodzenie soczewki powoduje brak mozliwosci odczytu plyt dvd.

płyt dvd jedno-warstwowych dvd nie moze czytac poniewaz odtwarza tylko dvd z nawigacja. zreszta mapa PL jest na plycie DVD jednowarstwowej.

na dwuwarstwowej jest mapa west europa.

z muzyka czyta tylko cd.

co do głowicy laserowej, sadze ze moga byc problemy, chyba ze ktos ma uszkodzona nawigacje ale sprawna glowice wtedy kupisz taniej.

Opublikowano

Ja u siebie zauważyłem ciekawą sprawe bo lewą płyte czyta odrazu i bez problemów a oryginalnych nie chce hehe , to dopiero jaja :P

Więc u ciebie może być winna płyta a nie uszkodzony laser .

Opublikowano

moze plyta ori przytarta? :mysli:

Opublikowano

kupujesz naped i po sprawie

Opublikowano
  • Autor

jeżeli masz to daj namiary na sprzedawcę, dzieki Adam

Opublikowano

Udało się doprowadzić ją do pełnej sprawności ?

Opublikowano

A ja już miałem laser wymieniać ale kupiłem płyte czyszczącą z jakimś płynem i wszystko chodzi malinowo :D

Opublikowano

A u Ciebie Adampara jak ? Odpaliłeś navi ?

Ono wieści o Twoim sukcesie rozchodzą się szybciej niż światło :D

Marnujesz energię na stukanie w klawiaturę :polew:

PS

A tak poważnie to możesz napisać gdzie miałes zamiar wymienić ten laser ?

Opublikowano

Mr. ctv ma to w swojej ofercie :)

Opublikowano

Dobrze wiedzieć :)

Jak coś bedzie z moją i nie poradze sobie sam to juz będzie wiadomo kogo "za kolana" łapać :polew:

Opublikowano

jacekm no ale przecież Twoja lata git :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Dalej śmigam z palmem :angry: Do kolegi ONO- napisałeś "Mr. ctv ma to w swojej ofercie" - dasz na niego namiary? Pozdrawiam, Adam

Opublikowano

9 postów wyżej pisał :) ten z tym logiem forda hyhyhy

Opublikowano

Lata, lata i ciagle nakazuje sie połączyć z najbliższa kontrolą lotów :polew: bo zawsze trzecia wytypowana przez nią trasa to tak jakoś z naszym systemem dróg nie ma nic wspólnego :polew: i musze wozić w bagażniku kilka worów cementu dla dociążenia pokładu ;)

Tak serio to wiadomo, że odczyt płyt to chyba najsłabszy punkt takich sprzęcików wiec zawsze dobrze wiedzieć kto może pomóc w takiej sytuacji

Opublikowano

Lata, lata i ciagle nakazuje sie połączyć z najbliższa kontrolą lotów :polew: bo zawsze trzecia wytypowana przez nią trasa to tak jakoś z naszym systemem dróg nie ma nic wspólnego :polew: i musze wozić w bagażniku kilka worów cementu dla dociążenia pokładu ;)

Tak serio to wiadomo, że odczyt płyt to chyba najsłabszy punkt takich sprzęcików wiec zawsze dobrze wiedzieć kto może pomóc w takiej sytuacji

9 postów wyżej pisał :) ten z tym logiem forda hyhyhy

i nie zdziwcie sie znaczkiem, że jest kobietą - wizualnie to mężczyzna :decayed: