OnasiS Opublikowano 4 Maja 2011 Opublikowano 4 Maja 2011 Panowie pytanie. Ma ktoś rozpiske kabli do podgrzewanych foteli Audi A4 II lift. Zależy mi najbardziej na opisie kostki w fotelu i w klimatroniku (prąd,masa, podświetlenie...itd) Z góry dziekuje Pozdr
Pandzior Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=173598.0;highlight=jak+to W tym wątku masz schemat. Jak rozszyfrujesz to daj znać, bo też nie wiem jak podłączyć.
adrianus Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 to i ja sie podlacze pod ta prosbe:) wymienilem fotele na podgrzewane ,a nie mam poprowadzonej instalacji,a d zimy trzeba wyrezac:)
Gwerty Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 i w czym macie problem na schemacie jest wszystko. jak i gdzie podłączyc grzanie. ja według tego schematu dołożyłem grzanie i działa cały czas.
Pandzior Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 Wytłumacz nam jak głupką co i jak i gdzie.
slepy Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 Mam, wiązkę do grzanych stołków, wyrezaną jakby ktoś chciał, do przedlifta pasi, nie wiem czy w polifcie jest taka sama
Gwerty Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 ukłąd jest bliźniaczy na kazdy fotel fyglada tak samo. więc: rozpiska regulatora na konsoli piny 1- +12V poswietlania przycisków można pociągnąc np. z podświetlania popielniczki 2- mata grzewcz 3- sensor temperatury w macie grzewczej 4-+12V przez bezpiecznik 30A jest to zasilanie maty grzewczej,mozna wziąc z szyny pod kierownicą 5- +12 V przez bezpiecznik 5 A jest to sterowanie grzaniem . mozna wziąc z szyny po kierownicą 6- masa rozpiska kości pod fotelem piny: 1- sensor temperatury do masy 2- sensor temperatury 3- masa 4-zasilanie maty grzewczej
slepy Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 ukłąd jest bliźniaczy na kazdy fotel fyglada tak samo. więc: rozpiska regulatora na konsoli piny 1- +12V poswietlania przycisków można pociągnąc np. z podświetlania popielniczki 2- mata grzewcz 3- sensor temperatury w macie grzewczej 4-+12V przez bezpiecznik 30A jest to zasilanie maty grzewczej,mozna wziąc z szyny pod kierownicą 5- +12 V przez bezpiecznik 5 A jest to sterowanie grzaniem . mozna wziąc z szyny po kierownicą 6- masa rozpiska kości pod fotelem piny: 1- sensor temperatury do masy 2- sensor temperatury 3- masa 4-zasilanie maty grzewczej Gwerty a orientujesz sie czy wtyczki do konsoli z przedlifta, są takie same jak w polifcie?
Gwerty Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 sa tekie same. wiec wiązka tez będzie pasowac.
slepy Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 sa tekie same. wiec wiązka tez będzie pasowac. ok, dzieki wielkie za info
OnasiS Opublikowano 6 Maja 2011 Autor Opublikowano 6 Maja 2011 ukłąd jest bliźniaczy na kazdy fotel fyglada tak samo. więc: rozpiska regulatora na konsoli piny 1- +12V poswietlania przycisków można pociągnąc np. z podświetlania popielniczki 2- mata grzewcz 3- sensor temperatury w macie grzewczej 4-+12V przez bezpiecznik 30A jest to zasilanie maty grzewczej,mozna wziąc z szyny pod kierownicą 5- +12 V przez bezpiecznik 5 A jest to sterowanie grzaniem . mozna wziąc z szyny po kierownicą 6- masa rozpiska kości pod fotelem piny: 1- sensor temperatury do masy 2- sensor temperatury 3- masa 4-zasilanie maty grzewczej człowieku prosto zwięźle i na temat dzieki
Pandzior Opublikowano 27 Grudnia 2011 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Panowie, moja mata ma tylko dwa przewody, nie mam żadnego sensora, gdzie mam je podłączyć? Jeden pod dwójkę, a drugi?
Dragon30 Opublikowano 3 Listopada 2012 Opublikowano 3 Listopada 2012 Rozbudowałem wypowiedź Gwerty dla tych którzy mają same kostki i mieszają im się kolory lub mają pociętą wiązkę rozpiska wtyczki wpinanej w konsole w regulatory KOSTKA KIEROWCY 1- szaro-niebieski +12V poswietlania przycisków można pociągnąc np. z podświetlania popielniczki 2- czarno-żółty mata grzewcza 3- biało-czarny sensor temperatury w macie grzewczej 4-czerwono-biały gruby +12V przez bezpiecznik 30A jest to zasilanie maty grzewczej (mozna wziąc z szyny pod kierownicą) 5-czarno-czerwony +12 V PO STACYJCE przez bezpiecznik 5 A jest to sterowanie grzaniem (mozna wziąc z szyny po kierownicą) 6- masa KOSTKA PASAŻERA 1- szaro-niebieski +12V poswietlania przycisków łączymy z szaro-niebieskim z kostki kierowcy 2- niebiesko-żółty mata grzewcza 3- niebiesko-biały sensor temperatury w macie grzewczej 4-czerwono-biały gruby +łączymy z czerwono-białym z kostki kierowcy 5-czarno-czerwony +12 V PO STACYJCE przez bezpiecznik 5 A jest to sterowanie grzaniem (mozna wziąc z szyny po kierownicą) 6- masa Oryginalna wiązka składa sie z dwóch części: część 1: od regulatorów z panelu klimatronica do białej wtyczki wpinanej w białą kostkę przy podszybiu częśc 2: od białej kostki przy podszybiu do zielonych wtyczek wpinanych w zielone kostki foteli Rozpiska białej kostki przy podszybiu 1- niebiesko-biały 2-czarno-biały 3-niebiesko-żółty 4-czarno-żółty 6-brązowy rozpiska kości pod fotelem KIEROWCY piny: 1-brązowo- czarny sensor temperatury sensor temperatury możemy zrobić mostek z pinem 3 tzn masa 2-czarno-biały- sensor temperatury 3- brązowy gruby masa 4-czarno-żółty zasilanie maty grzewczej PASAŻERA piny: 1-brązowo-żółty sensor temperatury możemy zrobić mostek z pinem 3 tzn masa 2-niebiesko-biały sensor temperatury 3-brązowy gruby masa 4-niebiesko-żółty zasilanie maty grzewczej
Rekomendowane odpowiedzi