ukazs Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 Elo Panowie, dopadła mnie zmora i trzeba wymienić całą skrzynie biegów Może znacie z jakiegoś innego modelu będzie pasować, czy też macie u siebie lub ktos ze znajomych w garażu taką pasującą, pomóżcie bo jestem na załamaniu :wallbash: :wallbash:
kalik Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 http://allegro.pl/listing.php/search?string=skrzynia+quattro+1.9&category=0&sg=0&order=t&price_from=&price_to= Trzeba dzwonić i pytać o oznaczenia kodowe skrzyni. Mam fajnego pdf ze skrzynkami, ale niestety same FWD.
ukazs Opublikowano 5 Maja 2011 Autor Opublikowano 5 Maja 2011 wysłałeś mi kolego z b6 tez czy pasują one i oznaczenie skrzyni gdzie jest, czy to jest takie jak ja mam w opisie AFN czy wogóle jest inne?
kalik Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 Wysłałem to co pokazało allegro od silnika 1.9. Od B6 nie podejdzie. AFN to oznaczenie kodowe silnika. Symbol skrzyni wybity jest na niej na "dzwonie", jak wejdziesz pod auto to szukaj na dole zeszlifowanej powierzchni i na nim literowego oznaczenia.
ukazs Opublikowano 5 Maja 2011 Autor Opublikowano 5 Maja 2011 aha.spoko i dzięki za wyjaśnienie teraz inne, właśnie rozebraliśmy skrzynkę i okazało sie że mechanizm różnicowy na tył uległ zniszczeniu (aż zrobiło 2 dziurki w pokrywie) , czy da rade kupić sam mechanizm czy po ptokach i szukać szkrzynki
kalik Opublikowano 6 Maja 2011 Opublikowano 6 Maja 2011 Google, telefon w łapę i pewnie uda się gdzieś znaleźć.
Rekomendowane odpowiedzi