Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Lampy ksenonowe w aucie z USA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy lampy ksenonowe w Audi z USA poza żółtymi kierunkami roznia sie czyms jeszcze?

Kolega interesuje sie A5.Wiem że w Usa standardowo swieca na "wprost" a w Europie na prawą stronę,czy ma to zastosowanie także przy lampach ksenonowych w Audi?

I czy zolte kierunki wymuszaja zmiane swiatel?

Pozdr

Opublikowano

W USA reflektory są symetryczne, nie mają homologacji na EU..... (potrafią nie mieć spryskiwaczy a tego nasze PL prawo wymaga)... a co do kierunków to aż tak bym się nie przejmował bo przekodowanie VCDSem i trochę dłubania sprawę załatwi

Opublikowano
  • Autor

Spryskiwacze są.To jakim cudem to auto przeszło badania u diagnosty i własciciel twierdzi ze przejdzie u kazdego bo on nic nie kombinował(diagnosta nie był znajomym)?

Opublikowano

Nie sugeruj się tym.... moja B7 sprowadzona z USA też przeszła badania, gdzie jeszcze świeciły się kierunki i z tyłu były czerwone. Później auto przeszło kolejne badania (elektronika była już przekodowana na EU więc kierunki się już nie świecił, z tyłu kierunki były pomarańczowe ale światła przednie nie były zgodne z naszymi przepisami, nie miały homologacji na PL). Podsumowując to się nie sugeruj tym, że auto przeszło badania... diagności są też tacy, że lepiej nie pisać... a Pan policjant na drodze może dowód zabrać.

Opublikowano

Przy ksenonach z USA nie ma samopoziomowania, ba nie ma nawet ręcznej regulacji z kabiny :kox: widziałem na własne oczy

Opublikowano

Przy ksenonach z USA nie ma samopoziomowania, ba nie ma nawet ręcznej regulacji z kabiny :kox: widziałem na własne oczy

A to ciekawe.

Przyjedź do mnie to ci zademonstruję, że poziomowanie jest.

Opublikowano

A to ciekawe.

Przyjedź do mnie to ci zademonstruję, że poziomowanie jest.

W egzemplarzu B6 który widziałem samopoziomowania nie było, wyjechał praktycznie prosto z kontenera więc raczej nikt przy nim jeszcze nie grzebał :mysli: ręcznej regulacji też nie miał.

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem czy tu było poziomowanie ale spryskiwacze chyba tak(zderzak miał zaślepki).