Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Sygnalizator niewłączonych świateł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam pyt.dot. podłączenia buzera, który bedzię informował,że zapomniałem wł.światła mijania ;(

Jako,że na tablicy widać coś tylko w nocy :thumbdown: chcę coś takiego podłączyć. Czy ktoś doradzi gdzie?

(najlepsza opcja byłaby,gdyby syg.włączał się po uruchomieniu silnika, a wyłączał się po włączeniu świateł)

Pzdr.

Opublikowano

bardzo proste wystarczy podpiąć buzer na 12V z diodą żeby nie popiskiwał.

wpinasz sie pomiędzy +12V po kluczyku a +12V świateł

jak po kluczyku masz +12V a nie włączone światła czyli 0V

jest różnica potencjałów i słychać dźwięk, jak włączysz światła potencjały sie wyrównują i buzer milknie.

było to nawet na forum ze zdjęciami.

Opublikowano

wejdź sobie na allegro tak kiedyś znalazłem takie buzery, ja akurat kupiłem sobie taki tylko co mnie informuje o nie wyłączonych światłach ale były takie co miały dwie opcje.

Opublikowano
  • Autor

właściwie to zależy mi na sygnale niewłączonych świateł, bo syg.niewyłączenia mam orginal.

Opublikowano

do sygnalizacji włączonych świateł,ja użyłem diody takiej atrapy alarmu i podłączyłem pod światła mijania i inny bezpiecznik w którym mam napięcie non stop i działa to tak jak właczę światła to dioda mi gaśnie natomiast jak mam swiatła wyłaczone to wykożystuję ją jako taką atrapę alarmu.

Opublikowano
  • Autor

to też dobry pomysł :good: tym bardziej,że też nie mam alarmu. Będzie 2in1 :>

Opublikowano

tak też mi się wydaje że można wykożystać taką diodę do dwóch rzeczy a do tego cena takiej diody to ok 5zł.

Opublikowano
  • Autor

...rzeczywiście dobre i proste pomysły :good:

niedawno czytałem na innym forum,że ktoś wykorzystał do tego celu sygnalizator głosowy :shocked:

to byłby niezły bajer :kox: , ale szukałem, w necie czegoś takiego brak :disgust:

Opublikowano

taki sygnalizator głosowy to faktycznie fajny bajer :kox:muszę poszukać bo dla samej ciekawości bym przeczytał jak to jest zrobione

Opublikowano

koledzy nie powiem na 100 % ale gdzies widziałem na fotum bodajże w opisie programowaniach sterowników ze jak sie ustawi programowanie liczników na Norwegie to wcale nie trzeba nic zakładać bo sam z siebie będzie piszczał jak nie włączysz swiateł.. ale nie sprawdzałem u siebie trzeba by poszukac w opisie kodowania liczników