Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BFB] Klima się załącza -z nawiewów dmucha letnie powietrze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Sprężarka się załącza wraz z wiatrakiem na chłodnicy i rurka przy dyszy rozprężnej aż zachodzi szronem a tu z nawiewów leci letnie powietrze. Na Vagu błędów brak, ciśnienie czynnika 9 bar. Nawet jak dam na LOW to wali powietrze jak wściekłe ale lodu brak. Po przejechaniu 10km. coś tam minimalnie się schłodzi ale to jest nic w porównaniu do tego co ma być. Gdzie mam szukać przyczyny??? [br]Dopisany: 12 Maj 2011, 22:30_________________________________________________Dziś robiłem nastawy podstawowe i nic się nie zmieniło :confused4: Nie wiem czy teraz jechać na dobijanie + wymiana osuszacza i dyszy rozprężnej czy szukać winowajcy w klapach ;( [br]Dopisany: 13 Maj 2011, 10:40_________________________________________________Byłem też u klimiarza. Obmacał obsłuchał i powiedział że chłodzenie jest nie bogate a ciśnienie 5bar na ECO i 9bar na full chłodzenie to trochę maławo i to że wąż przy dyszy rozprężnej się szroni to nie szał bo powrót już nawet się nie rosi :mysli: Ciekawe co z tego wyjdzie :gwizdanie:

Opublikowano

ja bym stawial na wymiane osuszacza[br]Dopisany: 13 Maj 2011, 22:08_________________________________________________szron na przewodzie przed osuszczem ? Gdyby ilość czynnika była tak mała, że nie chłodziłoby, to czujnik ciśnienia wyłączyłby spręzarkę.

Opublikowano

u mnie ten sam problem. przestalo dzialac miesiac po nabijaniu i nie wiem co robic.

Opublikowano

kolega miał podobny problem i okazało się, że jest jakiś czujnik sterujący klimatronikiem (znajduje się na przewodach klimy) dzięki temu, że miał drugie takie samo auto więc wykręcił i założył do swojego. Tym właśnie sposobem sprawdził. Można to wyjąć bez utraty czynnika chłodzącego - pod czujnikiem jest auto zaworek. Ten czujnik kosztuje ponoć ponad 200 zł :(

Na PW wysyłam kontakt do niego.

Opublikowano
  • Autor

kolega miał podobny problem i okazało się, że jest jakiś czujnik sterujący klimatronikiem (znajduje się na przewodach klimy) dzięki temu, że miał drugie takie samo auto więc wykręcił i założył do swojego. Tym właśnie sposobem sprawdził. Można to wyjąć bez utraty czynnika chłodzącego - pod czujnikiem jest auto zaworek. Ten czujnik kosztuje ponoć ponad 200 zł :(

Na PW wysyłam kontakt do niego.

PILOT dzwoniłem to tego Twojego kolegi ale on miał całkiem co innego bo on miał padnięty czujnik wysokiego ciśnienia i cały czas świecił guzik ECON i sprężarka nie startowała :cool1: Nie pytałem o błędy na Vagu ale pewnie też miał.[br]Dopisany: 14 Maj 2011, 12:16_________________________________________________ :polew: problem rozwiązany . Było maławo czynnika w układzie :JC_fan:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

9 Bar-ów to za mało.

Podejrzewam małą ilość czynnika lub uszkodzenie w obrębie przewodów (np. zagniecenie).

Opublikowano

ja bym stawial na wymiane osuszacza[br]Dopisany: 13 Maj 2011, 22:08_________________________________________________szron na przewodzie przed osuszczem ? Gdyby ilość czynnika była tak mała, że nie chłodziłoby, to czujnik ciśnienia wyłączyłby spręzarkę.

Jeśli jest mało czynnika to czujnik nawet nie włącza sprężarki

Opublikowano
  • Autor

Jeśli jest mało czynnika to czujnik nawet nie włącza sprężarki

Czytałeś wszystko??? Czynnika było 200g a powinno być 500 mimo tego klima startowała ale chłodzenie było marne. Po nabiciu śmiga aż miło.

Opublikowano

u mnie też tak było choć było świeżo nabite zepsuty kombajn do klimy podał za mało czynnika