Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Czy są równice w drzwiach przedlift i po małym lifcie 97 poza dolnymi listwami?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie i czy można np do drzwi z przed liftu 96r przykleić jakoś te listwy dolne do 97r? Bo szukam drzwi w odpowiednim kolorze i brak w tym kolorze z tych lat a młodsze są. :hi:

Opublikowano

z tego co pamiętam inne są otwory pod klamkę(chyba)

Opublikowano
  • Autor

wiem na pewno że od 99r po drugim lifcie klamka prawa jest inna bez kluczyka a po pierwszym lifcie wygląda z wierzchu podobnie ale nie wiem czy niema jakichs niuansów i szczególnie czy moge przełożyć swoją listwe dolna plastikową do takich z roku 96. Jesli niema mocowań to czy np takim klejem do szyb można przykleić i nie będą sie różnic?

[mod] Przecież w drzwiach po II lifcie masz zupełnie inne wyciecie pod klamkę :gwizdanie:[/mod]

Opublikowano

o te listwy to mozna przykleic jesli je chcesz silikon albo dobry klej jakis. bo po 97 ma mocowania na takie wsuwane spinlki ta listwe wkladasz. ale czy warto to robic ?

Opublikowano

moje osobiste zdanie jest takie, że jakbym nie miał tych listw to raczej nie przyklejał bym ich bo po co mają za chwilę odłaźić albo odpaść

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem czy warto czy nie ale na pozostałych drzwiach z lewej strony je mam a będe wymieniał prawe. Tylne już mam pod listwe więc luzik. A nie będe przerabiał na takie bez listew bo w takim wypadku listwa progowa jest inna wiec tez trzeba by wywalic.

Problem polega na tym że nie bardzo idzie znaleść takie drzwi, w takim kolorze jak mnie interesuja dlatego sie zastanawiałem czy te starsze przed 97r nie równią czyms więcej żeby je przykleic i mieć spokój.

Opublikowano

tylko ta listwa i chyba nwet klamkami nie w kolorze ale to 95 rok chyba chyba ze 96 tez klamki w kolorze nie sa. ale to maly prblem bo klamki da sie przelozyc

Opublikowano

drzwi są takie same jedyna róznicą są tylko te listwy dolne inaczej sie sprawa ma błotników przednich :wink4:

Opublikowano

dlaczego innaczej ma sie sprawa blotnikow przednich pasują przeciez z kazdej do ostatniego lifta . mozesz wstawic od 95-98 normalka pasuje tylko ze listwy nie maja a listwe da rade przykleic, i nie ktore blotniki starsze znaczka audi nie ma

Opublikowano

i nie ktore blotniki starsze znaczka audi nie ma

Znaczek Audi był na błtonikach w pierwszych latach produkcji modelu B5 Grudzień 94 do I-go liftu

sprawa blotnikow przednich pasują przeciez z kazdej do ostatniego lifta

Wyobrażasz sobie wygląd Audicy po II lifcie z błotnikiem z 95 ? Lub z jednej strony na błtoniku znaczek audi a na drugim nie ? :shocked:

Opublikowano

chodzilo mi o blotniki do pierwszego lifta nie do ostatniego tylko zapomnialem dodać he he;]

Opublikowano

chodzilo mi o blotniki do pierwszego lifta nie do ostatniego tylko zapomnialem dodać he he;]

błotników masz trzy rodzaje : do 97 roku,od 97 do 99 rok ( I lifting) i po 99 roku ( II lifting)

Opublikowano

ale wiem ze od 95-97-98 to normalnie pasuja do I lifta . tylko tak jak pisalem wyzej ze roznia sie ta listwka na dole. a to co napisales to wiem ;] sam wstawialem blotnik bodajrze 96 albo 95 roku i wstawilem do siebie a mam koncowke 97 . ze starego przekleilem ta listewke i wszytko pasi.

Opublikowano

ale wiem ze od 95-97-98 to normalnie pasuja do I lifta . tylko tak jak pisalem wyzej ze roznia sie ta listwka na dole. a to co napisales to wiem ;] sam wstawialem blotnik bodajrze 96 albo 95 roku i wstawilem do siebie a mam koncowke 97 . ze starego przekleilem ta listewke i wszytko pasi.

Przecież nie napisałem ze nie pasują tylko jak to wygląda ? Wstawiłes błotnik i z jednej strony masz znaczek audi pod kierunkiem a z drugiej nie masz? :shocked: :shocked: :shocked:

Opublikowano

jest znaczek blotnik z 96 roku i mial znaczek chyba ze jakas moze koncowka 96 bo wlasnie z takiego auta go sciagnelem. moze juz ktos wczesniej wyminil te blotniki z tej co sciagalem i byly z 97. bo mam normalnie ze znaczkiem. dlatego z niej sciagnelem bo byly w moim kolorze ;]

nawet nie wiem czy pasuje czy nie i jak to bedzie wygladac bo nie widzialem nawet;]

Opublikowano

sam wstawialem blotnik bodajrze 96 albo 95 roku i wstawilem do siebie a mam koncowke 97

skoro piszesz że masz końcówkę 97 roku ( czyli po I lifcie) to w Oryginale nie powinno tam być znaczków audi pod kierunkiem :cool1:

Opublikowano

róznicą w błotniku jest również mocowanie listwy dolnej ozdobnej na błotnik która jest szersza od tej z lat 94,95 druga sprawa jest to ze błotnik z roku 94,95 nie posiada otworów do mocowania tej listwy jest ona poprostu przyklejona natomiast błotnik dajmy na to 97 rok posiada otwory do przykrecenia takowej listewki ozdobnej (zakończenia progu).[br]Dopisany: 18 Maj 2011, 19:29_________________________________________________zapomniałem dodać ze oczywiscie rok 97 w zwyż nie posiada znaczka Audi pod kierunkiem:)

Opublikowano

_________________________________________________zapomniałem dodać ze oczywiscie rok 97 w zwyż nie posiada znaczka Audi pod kierunkiem:)

posiada 97 rok znaczek audi pod kierunkiem

Opublikowano

z pierwszej połowy roku wychodziły jeszcze ze znaczkami