Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Wykres do oceny/ Wykres od Patroxa po poprawce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wystarczy w logach zobaczyc ile dmuchawa pompuje i jaka jest dawka i bedzie cos tam wiadomo..

Podejrzewam ze jak auto wyrywa i jednoczesnie kopci to musi byc dowalone koksu...

Opublikowano

zalezy tez co dla kogo znaczy wyrywa :kox:

Opublikowano
  • Autor

Wystarczy w logach zobaczyc ile dmuchawa pompuje i jaka jest dawka i bedzie cos tam wiadomo..

Podejrzewam ze jak auto wyrywa i jednoczesnie kopci to musi byc dowalone koksu...

Na suchym asfalcie z miejsca potrafi okrecic kołami a jak ruszę z miejsca na skręconych kołach to d*pę nadrzuca tak jakbym był tylko tylni napęd :)

Koksu pewnie jest dowalone i mi sie to podoba ale kopcenie mnie dobija więc wole wszystko sprawdzić na hamowni.

Logów robił nie będę bo mi sie nie chce a poza tym za ponad tydzień jadę do PL i jestem umówiony z Patroxem na korekte tego co tam siedzi.[br]Dopisany: 18 Maj 2011, 12:44_________________________________________________

Miałem 2.5 TDI Q A6 z 2003 roku które miało 180 koni fabrycznie i tak nie wyrywało jakby co, tak więc mam porównanie :)

Tam był automat co prawda ale wiem jakie A6 miało przyspieszenie a jakie to ma :)

Opublikowano

A6 Q ciezka locha do tego w automacie,wiec sie nie dziwie ze a4 dynamiczniejsza

Opublikowano
  • Autor

No w sumie tak ale zawsze to jakies porównanie a poza tym w porównaniu do mojej B6 z tym samym silnikiem tylko bez Q jest masakryczna różnica.

Opublikowano

Święta racja:)

W jakim zakresie obrotów idzie kopciuch z tyłu?

Opublikowano

No to musielibyśmy się zgadać i spotkać na McDonaldzie albo pod Trapezem czy jeszcze gdzies indziej :)

Ok jeszcze sie zgadamy,a moze by jakis maly spocik zorganizowac w Lesznie?

Patrox na pewno cos ci zaradzi bo to dobry fachura.

Opublikowano

jak ci zrywa przyczepnosc i trakcję przy 180 PS i quattro to przyjzal bym sie oponom, nie powinno byc takiego problemu ze zrywaniem trakcji i na skręconych kołach z uciekaniem tylu... u mnie jest 170 PS i nawet jak jest mokro, dając w palnik nie pamiętam by zapalila sie trakcja lub zerwal przyczepność...

kumpel w AWX FWD ma ok 180 PS i na dobrych oponach tez nie zrywa trakcji... a auta zapitalają jak szalone

Opublikowano

jak ci zrywa przyczepnosc i trakcję przy 180 PS i quattro to przyjzal bym sie oponom, nie powinno byc takiego problemu ze zrywaniem trakcji i na skręconych kołach z uciekaniem tylu... u mnie jest 170 PS i nawet jak jest mokro, dając w palnik nie pamiętam by zapalila sie trakcja lub zerwal przyczepność...

kumpel w AWX FWD ma ok 180 PS i na dobrych oponach tez nie zrywa trakcji... a auta zapitalają jak szalone

Dokładnie. Jak dobre opony to przy takiej mocy i 4x4 nie ma prawa zbytnio popiskiwać, zalezy jeszcze od gęstości powietrza :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Ludzie :) czy ja piszę, że stoje w miejscu a koła się kręcą?? Nawet RS4 tak nie zrobi. Poprostu chodzi mi o to, że przy ostrym ruszeniu/zerwaniu to koło zapiszczy na dosłownie ułamek sekundy a jak zacznę jeździć w koło i dam w palnik to tył nadrzuci.

Opony są nowe?? zrobić zdjęcie, żeby udowodnić?? :)

Tak, to po co komu Quattro skoro mu nie zrywa trakcji?? :cool1: Przy drugiej B6 miałem Dunlopy Sp sport i przy 130 koniach zrywało trakcję wieć proszę cie nie pisz takich rzeczy :)

W jakim zakresie obrotów idzie kopciuch z tyłu?

1800-2000

Najczęsciej jak zmienię bieg z niższego na wyższy i wdepnę gaz ostro aby przyspieszyc wystarczają żebym mógł wrzucic kolejny bieg.

No i rzecz jasna przy ostrym butowaniu i tu już nie ma znaczenia ile jest obrotów bo np. jadąc na 6-biegu 140-150 depne aby przyspieszyć to tez zakopci.

Opublikowano

A to aż tak kopci że widzisz w lusterku czy ktos jechał za toba?

Opublikowano
  • Autor

A to aż tak kopci że widzisz w lusterku czy ktos jechał za toba?

W nocy jak ktos za mna jedzie na światłach to widzę jak się zadymi w lusterku. W dzień nic nie widać :)

żona jak za mna jechała i ja wypaliłem z ronda to sie mnie pytała dlaczego spod zderzaka mi czarny dym poszedł? :)

Ja osobiscie nie jechałem za tym autem więc nie wiem jak bardzo kopci, moze troche przesadzam bo w poprzednim A4 jak przyspieszałem to w nocy jak ktos za na jechał to też było widać że dymek z rury wylatuje :)

Opublikowano

Jezeli dynamika jest dobra to podejrzewam kiepską mieszankę - złe proporcje w programie.

Opublikowano

Dobra to jest zgaduj zgadula ...program robiony na wyspach, nie wiem czy tam umieja dobrze robic programy , ale zdania sa podzielone. Jak zawitasz w kraju zchamuj ten samochod bo jak na AVF po samym programie przyrosty sa porazajace :kox: :kox: .Moment masz taki jak ja w 320d ,wiec nie wiem co Cie tam az tak odpycha bo to wcale nie jest az tak duzo... Chyba ze przesiadles sie z mula jakiegos. Tym bardziej ze w Q nie bedzie tak az tego czuc (podobnie jak w RWD), inaczej jakbys jezdzil FWD tam taki moment wyrywa kiere z rak i jest uczucie ze auto jest blyskawica. :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

MNie odpycha i tyle, miałem wcześniej i jeszcze mam AVF FWD i tak nie jedzie a jak nim stanąłem na kresce z brata E46 2.0 150 konnym to jechaliśmy łeb w łeb.

Pewnie za kilka tyg nie będę odczuwał, że auta lepiej przyspiesza bo się przyzwyczaje tak jak ty jestes przyzwyczajony do twojego ale jak zrobiłeś chip to pewnie czułeś różnicę :)

Dobra czas zakończyć te przekomarzanie się :) Jak juz pisałem na 31 maja jestem umówiony w EcuProject z Patroxem na sprawdzenie co jest grane, ile tam jest teraz kucy no i wgranie nowego programu :hi:

Opublikowano

ja podejrzewam ze mapa dymu jest z kosmosu

Opublikowano
  • Autor

Byle tylko się nie okazało, że Patrox zmieni program a dymił będzie dalej :kox:

Opublikowano

spokojnie, nie wypuszczą Cię z Ecuproject z lipną diagnozą... nic się nie martw, czekaj na wizytę u Patryka! :good:

Opublikowano

Ludzie :) czy ja piszę, że stoje w miejscu a koła się kręcą?? Nawet RS4 tak nie zrobi. Poprostu chodzi mi o to, że przy ostrym ruszeniu/zerwaniu to koło zapiszczy na dosłownie ułamek sekundy a jak zacznę jeździć w koło i dam w palnik to tył nadrzuci.

Opony są nowe?? zrobić zdjęcie, żeby udowodnić?? :)

mnie nic nie musisz udowadniać, skoro są nowe to ok

Tak, to po co komu Quattro skoro mu nie zrywa trakcji?? :cool1: Przy drugiej B6 miałem Dunlopy Sp sport i przy 130 koniach zrywało trakcję wieć proszę cie nie pisz takich rzeczy :)

akurat dunlop sp sport to badziew jakich mało, miałem nowe takie w E46, zero przyczepności,uciekal w koleinach po zmianie na Good Year zupelnie inna jazda, kumpel w swojej B6 ma conti sport contact 3 i na suchej nawierzchni FWD i prawie 180 PS nic nie zrywa i nie piszczy

a quattro jest po to by zachować stabilność i pewność praktycznie takiej samej jazdy na mokrej lub osnieżonej drodze...jak jezdzac po suchej FWD.

kumpel ma E61 530xd 245 koni i tam też nie zrywa przyczepności, spokojnie sobie radzi przy starcie na wprost, trzyma się jak przyklejona,

piszę to co widzę, nie z sufitu ;)

pzdr.

Opublikowano

swojej B6 ma conti sport contact 3 i na suchej nawierzchni FWD i prawie 180 PS nic nie zrywa i nie piszczy

Ja mam te same opony czli CSC3 rozmiar 225/40R18 i przy mojej mocy na pierwszym i drugim biegu auto ma bardzo duże kłopoty z trakcją, praktycznie zawsze przy mocnieszym wciśnięciu gazu jest uslizg kół i mruga kontrola trakcji.

Aha i nie porównuj auta RWD do FWD.