Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Wykres do oceny/ Wykres od Patroxa po poprawce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Ile ludzi tyle opini :)

Ja miałem przy Golfie IV GoogYear F1 i dla mnie te opony są za twarde i nic się nie kleiły do asfaltu czy było mokro czy sucho. Taka jest moja opinia :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

kolego jak wykresik wyszedl przed i po korekcie?

ps: rozmawialismy przed hamownia ;)

Opublikowano
  • Autor

No więc ciesz się, ze pojechałeś i nie byłeś jak moje autko zadymiło :)

Twój ci zakopcił ale w porównaniu do mojego to te twoje dymienie to był pokurz bo mi tak zakopcił, ze wjazd na hamownie był cały czarny tyle sadzy wyleciało :kox: Tutaj fotka z hamowni http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=204245.30 gdzie widac jak im okopciłem wjazd na hamownię :decayed:

Ale najważniejsze, że Daniel powiedział, że silnik jest w idealnym stanie :good:

Miało być 187 koni po angielskim sofcie a wyszło 165 :) ale miał prawo to zgubić przez te 80 tys km, w kazdym bąc razie niech sobie ci anglicy co robili ten program wywala ta hamownie na złom :naughty:

Teraz mam pewne 167 koni i 372 Nm :good:

Opublikowano

czyli zdrowe cyferki dla tej motorowni :good:. Teraz rezaj większe turbo i fimc, a będziesz zadowolony .

czekam na wykres

Opublikowano

No to super :good: .

Dobrze ze sie sprawa wyjasnila , w gubienie 22koni i 40nm po takim przebiegu nie wierze :hi: . Ten samochod nigdy nie mial takiej mocy . Dziwi mnie ze Twoja pupa myslala ze jezdzisz ekspresem a ... to auto bedzie mialo kolo 9-9.5 do setki ? nie myle sie :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

czyli zdrowe cyferki dla tej motorowni :good:. Teraz rezaj większe turbo i fimc, a będziesz zadowolony .

czekam na wykres

No tak, Patrox napisał mi zanim do niego pojechałem, że ten silnik jak ma 170 koników to takie maximum, wyszło 167 więc jest gitara :)

No to super :good: .

Dobrze ze sie sprawa wyjasnila , w gubienie 22koni i 40nm po takim przebiegu nie wierze :hi: . Ten samochod nigdy nie mial takiej mocy . Dziwi mnie ze Twoja pupa myslala ze jezdzisz ekspresem a ... to auto bedzie mialo kolo 9-9.5 do setki ? nie myle sie :gwizdanie:

Pewnie cos zgubił kucyków, Nm wyszło 398 na angielskim programie więc zgubił jakieś 14 NM. Tak czy siak ich hamownia to kiła :)

No moja pupa tak myslała bo wczesniej jeździłem B6 bez żadnego softu więc róznica była po przesiadce :) a do tego jeszcze wczesniej miałem A6 2.5 TDI Q z 2003 roku i tez mi sie wydaje, że A4 zbiera sie lepiej niz ta A6 tyle tylko, że A6 od 180 km/h jak sie nadepło to jechało dalej a A4 juz ciężko idzie sie rozpedzanie od 180 km/h do 200 km/h.

Tak więc koniec końcem teraz jestem zadowolony, że jest wszystko tak jak być powinno.

Opublikowano

hehe mowilem :decayed: ze tamten wynik mozna o kant...

Opublikowano

A jednak dostal bys po d... jakbysmy sie spikneli :tongue4: I kolejny zadowolony klient Patryka-mowilem ze to dobry fachowiec :good:

No moja pupa tak myslała bo wczesniej jeździłem B6 bez żadnego softu więc róznica była po przesiadce :) a do tego jeszcze wczesniej miałem A6 2.5 TDI Q z 2003 roku i tez mi sie wydaje, że A4 zbiera sie lepiej niz ta A6 tyle tylko, że A6 od 180 km/h jak sie nadepło to jechało dalej a A4 juz ciężko idzie sie rozpedzanie od 180 km/h do 200 km/h.

Moja idzie ladnie praktycznie do max 230.

Opublikowano
  • Autor

No ja moja na autobahnie w niemczech poleciałem 210 i odpuściłem, szkoda mi było samochodu a do tego byłem zapakowany tak, że tylne fotele miałem połozone bo wracałem do UK i wiozłem kilka rzeczy w tym meble tzn. komodę którą właśnie skręcam i widzę, ze bez browara sobie nie poradzę :kwasny::naughty:

Opublikowano
hehe mowilem decayed ze tamten wynik mozna o kant...

tez tak obstawiałem.... 400 nm na serii :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Teraz siedzi coś takiego 166,8 KM i 371,7 Nm, sorry za jakość :rolleyes: wciąż czekam na maila od Daniela z wykresem ze starym programem no i nowym tym który tu wrzuciłem.

Ogólnie auto ma teraz o te 3 konie wiecej i niutonów jakieś 20 mniej i wydaje mi się, że nie jest juz takie żwawe jak dotychczas ale zdecydowanie mniej kopci.

Wcześniej doładowanie na turbinie było 1,5 bara i teraz zostało zmniejszone do 1 bara i dawka paliwa była cos około 7 miligramów czyli chyba tez duzo za dużo.

Samochód teraz zdecydowanie mniej pali, byłem to w stanie przetestować przy powrocie do UK (1400 km) spalanie 7,3 litra na trasie z prędkością średnią 140 km/h - 170km/h

hehe mowilem decayed ze tamten wynik mozna o kant...

tez tak obstawiałem.... 400 nm na serii :gwizdanie:

Było blisko 400Nm bo wyszło 390 Nm ale koników zdecydowanie mniej bo wyszło 165 KM[br]Dopisany: 20 Czerwiec 2011, 00:12_________________________________________________

Takie coś teraz siedzi po wizycie u Patroxa

362c2623df5b4262med.jpg

Takie coś było

b8d6da00f0d69972med.jpg

Tutaj dokładne powiększenie po kliknięciu

Patrox

362c2623df5b4262m.jpg

Anglia

b8d6da00f0d69972m.jpg

Co myślicie o jednym i drugim wykresie??

Opublikowano

mi sie Angla podoba ale pewnie program skopany byl , choc na wykresie jest fajnie

Opublikowano
  • Autor

Zastanawia mnie czy to w czymś szkodziło, że tyle Nm było?? :mysli:

Wykresy są praktycznie podobne ale auto juz tak nie jedzie jak wcześniej, wcześniej zbierało sie lepiej ale mogło to byc spowodowane doładowaniem turbo i dawka paliwa. Teraz zdecydowanie mniej pali i nie kopci.

Opublikowano

Zastanawia mnie czy to w czymś szkodziło, że tyle Nm było?? :mysli:

Wykresy są praktycznie podobne ale auto juz tak nie jedzie jak wcześniej, wcześniej zbierało sie lepiej ale mogło to byc spowodowane doładowaniem turbo i dawka paliwa. Teraz zdecydowanie mniej pali i nie kopci.

masz mniej Nm i dobrze, przede wszystkim sprzęgło nie dostaje tak po d*pie :)

Opublikowano
  • Autor

No tak, co racja to racja

Opublikowano

to tylko odczucie,auto jedzie pewnie tak samo albo i lepiej teraz,miales dowalone koxu z dolu stad tak ci sie wydaje.

Opublikowano
  • Autor

Pewnie się już przyzwyczaiłem i dlatego tak mi sie wydaje :) musiałbym sie przejechać jakąś A4 bez softu i wtedy poczułbym różnicę.

Opublikowano

Tutaj dokładne powiększenie po kliknięciu

Patrox

362c2623df5b4262m.jpg

Anglia

b8d6da00f0d69972m.jpg

Co myślicie o jednym i drugim wykresie??

dobry przyklad na to ze wykres nie swiadczy o jakosci softu ...

Opublikowano

hmmm, ja to znam tylko z paru przedmiotów na studiach, praktyki nie mam ale moim zdaniem to dziwnie ze spada Ci ten moment juz od 2500 w zasadzie, ale moze tak ma byc wniosek jeden trzymaj 2100 - 2600 obr do rwania :), tyle Nm to i tak jak nie zmieniales sprzegla to dla niego katroga ostra jeszcze przy zmianach biegow uwazaj na kolo dwumasowe takie pier**** dla niego nie robia dobrze, ja u siebie w 1.9 mam 115 i bardzo mysle czy chce to ruszac na 130 - 140

Opublikowano

hmmm, ja to znam tylko z paru przedmiotów na studiach, praktyki nie mam ale moim zdaniem to dziwnie ze spada Ci ten moment juz od 2500 w zasadzie, ale moze tak ma byc wniosek jeden trzymaj 2100 - 2600 obr do rwania :), tyle Nm to i tak jak nie zmieniales sprzegla to dla niego katroga ostra jeszcze przy zmianach biegow uwazaj na kolo dwumasowe takie pier**** dla niego nie robia dobrze, ja u siebie w 1.9 mam 115 i bardzo mysle czy chce to ruszac na 130 - 140

ale brednie