Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWA] Kontrolka epc problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie,,, silnik 2.0 fsi podczas jazdy zapala sie kontrolka epc pedał gazu przestaje reagowac po kilku sekundach gasnie i wszystko wraca do normy mechanik mowil ze przepustnica sie konczy??? ale to nie tedy chyba droga prosze o pomysly co jest grane pozdrawiam...

Opublikowano

Wklej błędy z sterownika silnika. Podjedź na Vaga do innego mechaniora i zobaczysz czy on powie to samo bo przepustnica tania nie jest :gwizdanie:

Opublikowano

jak sie pali EPC-to elektronika silnika ma przerwy w dostawie prądu,w tym zapłon-niekoniecznie przepustnica

Opublikowano

ewentualnie traci komunikacje z jakimś czujnikiem więc podejrzenie, że przepustnica się kończy są bez sensu

Opublikowano

domyslam sie ze pedał gazy nie steruje przepustnicą za pomoca linki wiec moze jakis czujnik od pedału gazu szwankuje a moze sie myle???

Opublikowano

najpierw podepnij vaga-potem będziemy myśleć dalej

Opublikowano

witam dzis podpiolem vag i wyskoczyły błedy 16698 i 17428 sprawdziłem wstepnie co to za błedy ale pojecia nie mam jakie podzespoły sa ewentualnie do wymiany czekam na jakies propozycje od fachowców :notworthy: pozdrawiam

Opublikowano

pierwszy błąd mówi o zaburzeniach w detonacji-powodem może być cewka,przewód,świeca,albo za mała kompresja- tu raczej obstawiam na kończącą się którąś cewkę,lub świeca

drugi zaś mówi o za dużej dawce paliwa-powodem może być jeden wtrysk,albo wszystkie z powodu źle działającego regulatora paliwa -jeśli nie było w vagu podane ,który wtrysk-sprawdź regulator

Opublikowano

dzis mechanik oswiadczyl mi ze mam do wymiany pompe a dokladnie regulator paliwa ktory jest ponoc umieszcony na tej pompie problem ponoc jest w tym ze nie mozna kupic go osobno bynajmniej w uk. czy ktos moze mi sprawdzic lub powiedziec czy to prawda i jaki jest ewentualny koszt tych czesci pompa paliwa o numerze 06D127026H ....dziekuje za dopowiedz :>