asamblerx Opublikowano 21 Maja 2011 Opublikowano 21 Maja 2011 Witam. Mam taki problem otóż od jakiegoś czasu przestało mi działać podnoszenie szyb sterowane z drzwi kierowcy. Nie wskazuje mi też na fisie że drzwi kierowcy są otwarte oraz nie zamykają mi się te drzwi gdy zamykam zamkiem centralnym. Ktoś wie co mogło się stać? Zdjąłem właśnie boczek od drzwi myśląc że może jakiś kabel się odłączył ale wszystko gra. Ktoś ma jakieś pomysły? Może jakiś przekaźnik padł? Tylko gdzie go szukać? Pozdr
letallec Opublikowano 21 Maja 2011 Opublikowano 21 Maja 2011 Sprawdz wiazke miedzy slupkiem a dzwiami.
arek329 Opublikowano 21 Maja 2011 Opublikowano 21 Maja 2011 Na 100% wiązka miedzy słupkiem a drzwiami ( miałem to samo) tylko koniecznie bardzo dobrze polutuj, bo ja musiałem dwa razy rozbierać.
asamblerx Opublikowano 21 Maja 2011 Autor Opublikowano 21 Maja 2011 Rzeczywiście to wiązka. Dobrałem się do tych kabli i jeden jest przerwany. Zaraz biorę się za lutowanie tylko jak widzę będzie trudno bo jedna końcówka ledwo wystaje z drzwi i ciężki jest do niej dostęp Nie wiecie czy można jakoś odłączyć tę wiązkę kabli i wyjąć z drzwi?
wrclaguna Opublikowano 21 Maja 2011 Opublikowano 21 Maja 2011 Tak mozna odlaczyc tylko musisz sciagnac oslone A w slupku przednim po lewej stronie i zdjac tapicerke drzwi opisy sa na forum
arek329 Opublikowano 21 Maja 2011 Opublikowano 21 Maja 2011 Jak już rozpiąłeś wiązkę to zdejmij tapicerkę z drzwi , wykręć głośnik i przełóż sobie wiązkę tak aby wychodziła dziurą po głośniku, potem odwiń trochę izolacji która zachodzi na tego ,,kondona" który ochrania kable i bedziesz miał już dobry dostęp.Pamiętaj tylko aby aby lut zaizolować izolacją parcianą to problem tak szybko nie powróci.(izolacja PCV jest za sztywna i nie pozwala odparować wilgoci)
asamblerx Opublikowano 21 Maja 2011 Autor Opublikowano 21 Maja 2011 Dobra, operacja zakończona sukcesem Dzięki wielkie chłopaki za pomoc, wszystko zrobiłem tak jak pisaliście i już działa jak należy Tylko izolację zastosowałem tą PCV bo niestety nie miałem innej. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi