Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVG] Problem z podciśnieniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem:

kiedyś auto wpadało mi w tryb awaryjny z rożnych powodów no i jeździłem na tym raz było dobrze a innym razem nie. Pewnego razu w ogolę już nie chodziła cały czas notlauf. Zdenerwowałem się wyciągnąłem turbinkę no i jak się okazało sztanga w ogolę nie chodziła turbinka zapieczona, ładnie wszystko wyczyściłem poskładałem i sztanga chodziła jak malina, z tym ze teraz ładnie przyspiesza auto do 100 i tylko do 100 jak osiągnę w.w prędkość, auto tak jakby zafaluje i max 120km/h wiecej nie pojedzie mam wskaznik doladowania w aucie i pokazuje mi kiedy przyspieszam ze od 3 tys( wczesniej pokazuje kolo 0,4 bara) dopiero wskakuje nagle do 1 lub wiecej bara po drodze oczywiscie falujac (podskakuje) i koniec spada do 0,3 wyskakuje blad

17964 - Charge Pressure Control: Negative Deviation

P1556 - 35-10 - - - Intermittent

czyzby n75 ? jak on powinien dzialac naczytalem sie ale jak w niego dmucham to przepuszcza w kazda strone w jedna ciezej w druga lzej

przeplywka moze robic takie cos? kiedy ja odepne auto raczej idzie tak samo czy to z nia lub bez niej

Opublikowano

Te 2 obok siebie ,białe przepuszczją a ten czarny tylko trochę jak się dmuchnie . U mnie też tak robiło i to był N75.

Opublikowano
  • Autor

no dobra wykrecilem sprawdzilem i dziala tak jak piszesz. a co z ta przeplywka? na odpietej nie czuje roznicy ale bledu nie wywala od niej

Opublikowano

przepływkę zostaw w spokoju na razie, uruchom silnik i spójrz czy sztanga została zassana całkowicie do gruchy, jeśli nie to posprawdzaj wężyki podciśnienia czy nie jest któryś pęknięty, jeśli wężyki będą całe to sprawdź dolot powietrza doładowanego a zwłaszcza krótki gumowy łącznik przed kolektorem ssącym (często pęka od dołu). Turbo musi przecież dmuchać 1 bar.

Opublikowano
  • Autor

a wiec tak przy rozruchu sztanga ani nie drgnie, wezyki sprawdzilem i tam przy poczatku tego calego ukladu (chyba zaworku N18, blizniaczy zawor n75) wymienilem caly trojnik tych wezykow wszystkie byly poprostu dziurawe rozpadaly sie w dłoniach takie sparciale, wroce z pracy sprawce ta z gume tak jak radzisz i napisze, dzieki za rady[br]Dopisany: 30 Maj 2011, 07:49_________________________________________________dobra wszystko sie wyjasnilo, na poczatek odwrotnie zalozony zawor zwrotny ktory idzie do n75 :wallbash: przy czyszczeniu turbinki rozwiazalem jeden problem a spowodowalem inny.... :gwizdanie: rowniez mialem nie sprawny zawor n75 jak i dziury w wezach podcisnienia wyczyscilem go i skleilem (pieknie dziala) a weze wymienilem. Do tego wszystkiego doszedlem czytajac 200setny temat zwiazany z tym problemem i jakos to sobie poukladalem.... :rolleyes:

dzieki za podpowiedzi, turbinka pieknie gwizdze :tongue4: