Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Głośniki 16cm w przednich drzwiach Audi A4 B5 bez przeróbek tapicerki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałem pokazać jak to zrobić bez przeróbki tapicerki tanim kosztem. Drzwi zostały wygłuszone matami głuszącymi i zainstalowany w nich głośniki PB S-6c

Ps. Podziękowania dla kolegi który udostępnił foty i opis.

Oto obraz, który zastałem po zdjęciu tapicerki:

a3eeefd7d77f3627m.jpg

Dalej zamontowałem panel o grubości 20mm (jakieś takie tworzywo

sztuczne) :

e4ad0decac3283a2m.jpg

Następnie przykręciłem na wierzch drugi trochę większy panel ale już o grubości 10mm. Jeden z drugim złożony jest na silikon i skręcony wkrętami:

7e0579c0be1ed815m.jpg

Dalej przyszła pora na wytłumienie poszycie drzwi i przygotowania miejsca na zwrotnicę:

5db9ff0fb323c621m.jpg

Dalej już tylko zostało "zamknąć" drzwi matami i zamontować zwrotnice i głośniki:

f4ae68aeb699142cm.jpg

9a72365af970488fm.jpg

Trzeba usunąć jedno mocowanie głośnika i jeden uchwyt od tapicerki gdyż one przeszkadzają w montażu i poskładaniu tapicerki.

Myślę że to dobry sposób i w miarę tani żeby wsadzić tam 16stki. Dodatkowo nie trzeba przerabiać boczka. Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy to nie koliduje z opadającą szybą ? Gdzie dostales taki plastik ?

Opublikowano
  • Autor

Nie o szybę nic nie wadzi. Zamiast tego tworzywa możesz dać po prostu zwykły panel podłogowy.

Opublikowano

skad wziales maty gluszace... mozesz przeslac linka, czy kupowales gdzies w sklepie... a i gluszyles tylko od strony tapicerki czy od blachy tez??

Opublikowano
  • Autor

Wygłuszenie trzeba zrobić zarówno od wewnątrznej strony jak i od zewnętrznej.

Do wyboru do koloru : http://www.powe.com.pl/index.php/cPath/28

Na zdjęciach pokazane są maty miękkie. Twardych można użyć do wygłuszania zewnętrznej blachy w drzwiach.

Opublikowano
  • Autor

To są twarde maty. One są trudniejsza do nakładania, kruszą się przy niskich temperaturach. Lepiej kup takie same APP tylko że miękkie, są dużo lepsze i wygodniejsze w montażu.

Opublikowano

ten sposób jest lepszy od wmotowania paneli w boczkach tapicerki,tylko trzeba pamiętać aby panel był dobrze przymocowany do konstrukcji metalowych drzwi tak aby głośnik miał stabilny "kosz" jeżeli chodzi o maty to nie radze APP ponieważ źle się z nich układa,w zime twrdną i pękają,najtańszym sposobem i chyba najlepszym jest kupienie aluminiowych mat do uszczelniania dachów,nie pamiętam dokładnie nazwy(chyba mata dekarska??) struktura identyczna do tych kupionych na sztuki, i dużo lepsza, co innego gdyby chciałby ktoś dynamat heeh

Opublikowano
  • Autor

Zgadza sie można i dekarską np. http://www.powe.com.pl/product_info.php/cPath/28/products_id/207 Wyjdzie taniej niż matami, jednak taśma jest cieńsza niż mata i warto w niektórych miejscach dawać dwie warstwy.

Opublikowano

A ja mam pytanie jaką głębokość kosza mają te głośniki? Moje mają 65 mm i na razie nie poradziłem sobie z montażem...... a bardzo mi ich szkoda bo to Helix Blue 62 ;(

Opublikowano
  • Autor

Te maja 58mm..

Jak masz zdejmij osłonę gumową z magnezu, spróbuj wcisnąć jeszcze jakiś cienki dystans może ci sie uda tam to upchać.

Opublikowano

Jak ci grały te PB S-6c głosniki ?? bo jade jutro jakies kupic nie wiem własnie czy te PB czy Hertza DSK 165 które lepsze?

Opublikowano

No więc dzięki podpowiedzi kolegi froger34 :hi: dot zdjęcia osłony z magnesu udało mi się upchać helixy-głebokość kosza 65 cm :thumbup: trochę nieestetycznie ale stabilnie

Opublikowano
  • Autor

audiii a4 wydaje mi się że PB są zdecydowanie lepsze. Mają prawdziwe zwrotnice a nie jakieś badziewne filtry. Ogólnie zestaw godny uwagi. W dodatku teraz są w dobrych cenach na Essie.

Opublikowano

to chyba kupie te PB ciekawe czy uda mi sie je kupić gdzieś w Zielonej Górze :mysli: i później pobawię sie z drzwiami żeby je zamontować :decayed:

Opublikowano

froger34 masz moze jakąś aukcje z tymi głośniczkami Pb... i jak ta tapicera na pewno nie odstaje???...

Opublikowano

ja dzisiaj właśnie dostałem packę z tymi głośnikami PB zamawiałem w tym sklepie essa jutro bede montował :decayed: ciekawe jak będzie grało :)

Opublikowano

Nie wiem czy tylko mi ... ale zdjecia nie chca sie powiekszyc. Ktory uchwyt nalezy wylamac? Pytam na zaś bo w niedalekiej przyszlości zabiore sie za identyczna robote.

Opublikowano
  • Autor

Na dole w prawym roku tuż pod głośnikiem jest taki uchwyt w kształcie litery L i jego trzeba usunąć.