eltoro3 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Z tego co się doczytałem, to jest obowiązek posiadania spryskiwaczy i samopoziomowania przy lampach xenonowych. Oczywiście zdania w różnych źródłach były podzielone, ale jeśli ten obowiązek jednak jest, to czy może mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego to tyczy się tylko lamp wyposażonych właśnie w xsenony?
Bieniek Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Bo swiatlo ksenonowe jest bardzo mocne.Zabrudzenie powoduje rozproszenie swiatla i mocne oslepianie. Poziomowania chyba nie trzeba tlumaczyc...
eltoro3 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2011 Bo swiatlo ksenonowe jest bardzo mocne.Zabrudzenie powoduje rozproszenie swiatla i mocne oslepianie. Poziomowania chyba nie trzeba tlumaczyc... Samego poziomowania nie trzeba oczywiście tłumaczyć, tylko chciałbym wiedzieć dlaczego jest obowiązkowe przy xsenonach, a przy zwykłych żarówkach nie.
michal_g84 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 a mnie to się wydaje że kolega bardzo dobrze wyjaśnił
Rekomendowane odpowiedzi