Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Tylny spryskiwacz AVANT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to złacze jest pod osłoną progu koło fotela kierowcy bliżej klamki od otwierania maski

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam,przestal dzialac tylny spryskiwacz a4b5 1997r PB avant nie slychac silniczka ile jest zbiornikow na plyn ? Bezpiecznik???

Opublikowano

Zbiornik jeden, przedni działa?

Opublikowano

Tak,tylna wycieraczka dziala brak sprysku

Opublikowano

Tak,tylna wycieraczka dziala brak sprysku

Sprawdzałeś w/w połaczenie koło nóg kierowcy? Ew. jest opcja, że rurka w wycieraczce się ukręciła (o ile do klapy dochodzi płyn) i leje Ci się do mechanizmu (do środka).

Słychać działanie pompki po naciśnięciu manetki?

Edytowane przez zgredek27

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Opis dotyczy tylko A4 B5 Avant po 1 liftingu (po drugiej połowie 1997 roku) (gdyz te samochody maja jeden wspólny zbiorniczek na plyn do spryskiwaczy (przód i tył) ... w poprzednich modelach zbiorniczek plynu do tylnego spryskiwacza był w prawym tylnym błotniku.

Jako ze od momentu kupna Audiczki nie działał mi tylni spryskiwacz postanowiłem go naprawic. Efekt był taki ze w momoencie zalanczania tylnego spryskiwacza pompka sie zalaczała ale szyba była sucha .... po kilkunastu sekundach plyn lecial ale z prawego progu :twisted: wiec podejrzenie padło na pekniety przewód który leci od komory silnika wzdłuż lewego progu az do tylne klapy.

Po odkreceniu osłony przy nogach :

1ho1.th.jpg

ukazał sie gąszcz kolorowych wtyczek ... niby nic nadzwyczajnego ale dziwne było to ze wszystkie były mokre (w płynie od spryskiwaczy) ....

2rg2.th.jpg

wiec mialem trop ... ;-) po właczeniu spryskiwacza okazalo sie ze płyn pryskał ale całym strumieniem na kolorowe wtyczki,spływał po podłodze,potem do kanałów odpływowych i dziurkami na zewnatrz ..... efektem tego było ze podłoga wraz z gabczasta wykladzina podłogowa byla cala mokra .....

po przeszukaniu gaszcza kabli znalazłem przyczyne :

5ew4.th.jpg

jak widac rozeszło sie łaczenia miedzy przejsciem przewodu z komory silnika do kabiny (jakim cudem to sie stało tego nie wiem ..... :roll:)

po złaczeniu, tylny spryskiwacz zaczal psikac na szybke mocnym strumieniem .... :twisted:

a ja zabrałem sie do osuszania autka ....

6es2.th.jpg

Moze sie to komuś przyda bo z tego co wiem niedzialajacy spryskiwacz w A4 Avant to dosc czesty przypadek...

Pozdrawiam....

Witam , mam ten sam problem z moją audiczką ,ale nie mogę zlokalizować tego wężyka co idzie do tyłu autka. Jest tylko ten co wychodzi z komory silnika i z niego się leje płyn , a nie mogę odszukać tego drugiego końca .Proszę o pomoc ,radę ,bo zdjęc nie mogę otworzyć

Opublikowano
N

sorki. pomyłka

Edytowane przez aaaPablo