piotrekbbc Opublikowano 8 Czerwca 2011 Opublikowano 8 Czerwca 2011 Witam mam pytanie czy ma ktoś wymiary "a" od krawędzi głowicy do zaokrąglonej krawędzi pompowtryskiwacza, i o ile stopni trzeba odkręcić śrubę regulacyjną Chodzi mi o wymiary takie jak w tym linku post nr 4 http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=2572 Dodam, że padła mi pompka (03g130073m) na cylindrze nr 2, podmieniłem ją na identyczną używaną około 60 tysięcy a zdemontowaną będę regenerował, autko zagadało ale strasznie kopci na szaro/siwo/biało jak kto woli i lekko pływają obroty. Jeśli ktoś ma jakiś jeszcze pomysł to bardzo proszę o pomoc :notworthy: Pozdrawiam Piotr
antonio Opublikowano 8 Czerwca 2011 Opublikowano 8 Czerwca 2011 a ustawiłeś dobrze dźwigienki PDków - chodzi mi o to czy masz wyregulowane je w najwyższym położeniu dźwigienki a pompowtrysk wciśnięty ja ustawiałem bez suwmiarki i jest OK uszczelniacze PDków wymieniłeś???
piotrekbbc Opublikowano 8 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2011 Kolego powiedz mi czy muszę regulować wszystkie pompki czy tylko tą jedną wymienianą, chodzi ci o to aby dzwigienka ze śrubą regulacyjną była w najwyższym położeniu?? jeśli tak to jak pompowtrysk ma być wciśnięty, jak dzwigienkę mam w górze to pompka jest wyciśnięta, uszczelnienień nie wymieniłem ale wymienię dziś, i jeszcze ile muszę odkręcić tę srubę regulacyjną ??
antonio Opublikowano 8 Czerwca 2011 Opublikowano 8 Czerwca 2011 myślałem, że biorąc się za takią robotę wiesz jak powinno się to robić dźwigienka opierająca się na wałku w najwyższym położeniu a pompka w tym momencie jest wciśnięta wkręcasz na max śubę regulacyjną od pompki następnie popuszczasz pół obrotu czyli 180stopni i kontrujesz nakrętką że tak powiem "kowadełek" masz dwa i na każdym dwie dźwigienki więc masz conajmniej do regulacji tą pompkę którą wymieniłeś i tą co jest na tym samym kowadełku
Rekomendowane odpowiedzi