Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Dziwne szarpanie-pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Moj problem wyglada tak:

Od pewnego czasu zapala mi sie kontrolka check engine ale z autem nic sie nie dzieje po czym np po przejechaniu 1000km sama gasnie za jakis czas znow sie zapala itd.Po vagowaniu pojawial sie tylko zawsze 1 blad-niski prog wydajnosci katalizatora.Jednak dzis po przejechaniu kilku km kontrolka check engine zaczela migac i auto wogle nie mam mocy oraz szarpie przy dodawaniu gazu.Na biegu jalowym trzesie troche autem.

Dodatkowo kiedy podnioslem maske i sciagnalem sobie oslonke silnika zobaczylem urwany przewod ten na zdjeciu(czy ktos moze mi podac nr seryjny tej czesci i czy to rowniez moze miec wplyw na check engine i ww objawy ?)

zdjcie0109x.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

Może nie mam racji, ale znając ten samochód i to, że nim trzęsie, to obstawiłbym cewkę zapłonową :)

Sprawa numer 2, o który przewód chodzi? Bo ja na tym zdjęcie nic nie widzę.

Pozdrawiam

Opublikowano

...czy to rowniez moze miec wplyw na check engine i ww objawy ?)

Tak, może to mieć wpływ na opisane objawy. A teraz na Vagu przy mrugającym checku co wypluło? może cewka padła?

Opublikowano
  • Autor

Jutro dopiero pojade na vag,prosilbym natomiast o nr tej czesci

Opublikowano

Odnośnie nr części, to niestety musisz kupić cały przewód ssący, czyli: 06B 129 627 AB (ok. 160PLN w ASO).

Ewentualnie możesz się pokusić o wykonanie modu układu odpowietrzenia klawiatury. Więcej tu (polecam przeczytać cały wątek):

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=168654.0

Co do szarpania, to odpal samochód i po jakimś czasie (15 min) zobacz, czy któraś z cewek (jedna lub więcej) nie będzie chłodniejsza od reszty. Ta(e) chłodniejsza będzie do wymiany.

Możesz też spróbować zapisać się na akcję serwisową do ASO na wymianę cewek :-)

Opublikowano

Twoje problemy moga tez sie objawiac wlasnie uszkodzonym ukladem powietrza tzn. odmą ;) ktora masz na zdjeciu

Opublikowano
  • Autor

Moglby mi ktos pokazac z etki jak ten przewod ssacy wyglada?Bo odme wymienialem jakis czas temu ale to bylo ponizej tego urwanego miejsca(tego trojnika czy jak to nazwac)

Opublikowano
  • Autor

problem zdiagnozowany to cewka nr 2.przy okazji robienia dolotu zobaczylem maly wyciek plynu chlodzniczego ponizej tej rury dolotowej na takim plastiku z tylu silnika..

Teraz problem skad to wziasc...

Opublikowano

problem zdiagnozowany to cewka nr 2.przy okazji robienia dolotu zobaczylem maly wyciek plynu chlodzniczego ponizej tej rury dolotowej na takim plastiku z tylu silnika..

Teraz problem skad to wziasc...

kolego co ty chcesz wziac napisz dokladnie

Opublikowano
  • Autor

nie wiem jak to sie nazywa..ciezko sie tam dostac i cokolwiek zobaczyc ,spisalem nr czesci ale nei wiem czy to ten napewno nr

06B 121 133 To taki plastik z tylu silnika podobny do tego z przodu.

Opublikowano

06B 121 133

krociec od chlodzenia silnika

kupisz w ASO

koniecznie wymien tez te peknieta rurke przy odmie bo tam ssie lewe powietrze

Opublikowano

Miałem podobne objawy, szarpanie i spadek mocy do tego spod maski dochodziło świszczenie. Pęknięty okazał się wąż gumowy ten mocno zagięty łączący się z przepustnicą, pękł praktycznie na całej długości. Główny objaw to telepanie silnikiem zaraz po uruchomieniu, ustawało po jakichś 30s. Błąd jaki miałem to:

17536 - Fuel Trim; Bank 1 (Mult) System too Lean

P1128 - 001 - Upper Limit Exceeded

Raz zaświeciło kontrolkę checkengine. Podpiąłem kompa na uruchomionym silniku (równo pracował) skasowałem błąd i od razu po skasowaniu zaczął telepać silnikiem.

Po uszczelnieniu tego wężyka jest już ok ale muszę go wymienić na nowy bo nie wiem ile te łatanie wytrzyma :wink4:

Opublikowano
  • Autor

A wiesz ze tez slyszalem ostatnio jakis swost u mnie?Kora to jest dokladnie rura?