Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Słabo świecący ksenon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam problem ze słabo swiecącym ksenonem. Lampy mam oryginalne valeo a żarówki philipsa 86126 5000K d2s. W czym szukac przyczyny?

Opublikowano

w przetwornicy albo żarniku :hi:

Opublikowano

pytanie czy to się pogarszało stopniowo czy gwałtownie. Bo jeśli z czasem sie pogarszało to bardzo możliwe że odbłyśnik ale chyba odbłyśnik w jednej chwili nie przestaje odbijac i wtedy szukał bym winy w żarniku albo przetwornicy.

Żeby wykluczyć żarnik zamień żarniki prawy z lewym i zobaczysz czy jest różnica

Opublikowano
  • Autor

pytanie czy to się pogarszało stopniowo czy gwałtownie. Bo jeśli z czasem sie pogarszało to bardzo możliwe że odbłyśnik ale chyba odbłyśnik w jednej chwili nie przestaje odbijac i wtedy szukał bym winy w żarniku albo przetwornicy.

Żeby wykluczyć żarnik zamień żarniki prawy z lewym i zobaczysz czy jest różnica

to stopniowo chyba idzie. żarniki mają 3ms, wiec je wykluczam. Jak sprawdzić przetwornice?

Opublikowano

do słabo świecącej lampy włóż żarnik z tej dobrej. Jesli będzie świeciło poprawnie to winni jest żarnik a jesli tak samo słabo to trzeba sprawdzić odbłysnik(nie wiem jak) i jesli będzie dobry to przetwornica padnięta.

Opublikowano

jeżeli masz ori xenon to na 99% odbłyśniki. ja już swoje regenerowałem, różnica była kosmiczna. poszukaj w warsztacie - opisałem wszystko po kolei

Opublikowano
  • Autor

a co może być przyczyną tego(przypalony żarnik i ta cewka czy jak to tam sie zwie)

14062011512.jpg

14062011513.jpg

[br]Dopisany: 14 Czerwiec 2011, 14:11_________________________________________________czy lewy odbłyśnik jest taki sam jak prawy??

Opublikowano

a co może być przyczyną tego(przypalony żarnik i ta cewka czy jak to tam sie zwie)

14062011512.jpg

14062011513.jpg

[br]Dopisany: 14 Czerwiec 2011, 14:11_________________________________________________czy lewy odbłyśnik jest taki sam jak prawy??

przyczyną takiego przypalenia ,może byc słaby kontakt elektryczny, a co do odbłyśników to prawy jest taki sam jak lewy.

Opublikowano
  • Autor

czy odbłyśnik od angola jest inny?

Opublikowano

odbłyśniki są identyczne, różnica jest w przesłonie ( którą można przestawić na anglię/europę )

Opublikowano
  • Autor

odbłyśniki są identyczne, różnica jest w przesłonie ( którą można przestawić na anglię/europę )

aha to juz kumam, dzięki koza