Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Drgania samochodu przy 130hm/h i huczenie w kole

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zacznę może od tego że samochód został kupiony bity i miał zwichrowaną jedną felgę, a dowiedziałem się o tej feldze po tej zimie gdy wymieniałem koła na letnie. Jeszcze rok temu ta zwichrowana fela była z przodu (o zwichrowaniu nie wiedziałem jeszcze w tedy) , a w tym roku wrzuciłem ją na tył . Po paru miesiącach zaczęło coś huczeć w samochodzie więc wybrałem się na prostowanie felg i okazało się , że dwie z tyłu trzeba było wyprostować , sądziłem że huczenie ustanie ale tak się nie stało. Huczenie dobiega ( tak mi się wydaje ) z prawego przodu a tam felgi są proste , uważam że będzie to łożysko ale samochód ma przejechane 53 tyś więc tak szybko nie mogło sie zużyć samo z siebie chyba że własnie była zwichrowana felga i od niej te łożysko się zużyło, mam rację?.

\

Wczoraj zaobserwowałem też przy 120hm/h i do 130 km/h drganie , drgać zaczyna kierownica, pedały, i wajcha od biegów ogółem jakby cały drgał. Po przekroczeniu 130/140 ustaje albo nie ustaje tylko jest taka prędkość , że wibracje przechodzą na inne elementy oO ? Co to wszystko może być ? źle wyważone przednie koła albo odklejone odważniki? Mam prawie, prawie łyse opony czy to może być powodem tych wibracji ? Jak hamuję przy 130 to nie ma bicia. Przy mniejszych prędkościach tylko dokucza huczenie.

Opublikowano

obstawiam źle wyważone koła i mimo wszystko sprawdziłbym czy aby na pewno wszystkie felgi proste,

ps dlaczego sądzisz, że w aucie z przebiegiem 53tyś nie mogło pójść łożysko zwłaszcza, że auto jak piszesz jest po dzwonie ? choć jeśli chodzi o samo łożysko to po pewnym czasie już byś nie wytrzymał tego hałasu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Może opona wyząbkowana przejedź po niej ręką czy jest równa jak poczujesz jakieś pofałdowania to do wymiany :kox: zazwyczaj robi sie tak od zuzytych amorków ale jak miała jakąs przygodę z dziurą na naszych prostych drogach to siatka sie uszkodziała, różnie to bywa :tongue4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

poprzekaldaj koła przód z tyłem albo prawa z lewą (jeżeli nie masz kierunkowych) i moze to cos da