Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ] Logi do oceny pomóżcie!! 17963 - Charge Pressure: Maximum Limit Exceeded

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich...

3 mc Temu pojawił mi się już ten błąd

17963 - Charge Pressure: Maximum Limit Exceeded - auto jeździło bez TURBINY - wogóle się nie załączała i jej nie było słychać.

pojechałem do swojego mechanika, ten biedny rozebrał całe turbo, posprawdzał wszystkie złączki nie złączki (nie znam się na tym) no i sprawdził również elektrozawór i powiedział, że nie wie co jest i nawet nie będzie brał kasy... a nie chce mówić, żeby coś wymieniać, bo nie jest pewny, więc szkoda kasy - mówił, że turbo ma już lekkie luzy ;-(

Żeby było zabawniej - po wyjechaniu od niego problem zanikł.- AUTO JAK NOWE - żeby było śmieszniej jakby lepiej chodziło no i przestało brać olej - wcześniej brał ok. 0,3 na 1000 ;-)

Więc tylko się cieszyć... aż do dzisiaj... znów 17963 - podpiąłem się - skasowałem - znów działa - po 1godzinie jazdy - znów nie ma mocy.

Znów podpiąłem skasowałem i znów działa, ale tak w nieskończoność nie da rady...

Zrobiłem logi i proszę o pomoc, bo nie mam pojęcia, co może być, a szkoda mi turbo, bo mam piękny program na 184 KM i chodzi to na prawdę bardzo ładnie,a słyszałem że jak się turbo zmienia, to program trzeba wgrać od nowa czy to prawda??? :wallbash:

dodam tylko, że nie mam kata i IC z przodu tuż przed zderzakiem.

LOGI ROBIONE NA BENZYNIE, ale na gazie chodzi podobnie, no i nie ma większych różnic.

poniżej logi: BARDZO PROSZE O POMOC!!! :>

logi11.jpg

logi21.jpg

nie wiem jakie grupy zrobić, zatem zrobiłem takie jak radził mi jeden z klubowiczów.

CZEKAM NA POZYTYWNE WIEŚCI ;-) :good:

[br]Dopisany: 21 Czerwiec 2011, 01:57_________________________________________________Dodam jeszcze, że Turbo zaczyna być mocno słyszalne... dziś zwróciłem na to uwagę. Taki metaliczny pogłos powyżej 3 tys. obrotów. :kwasny:

Opublikowano

Dla 1.8T wykonaj logi dynamiczne dla kanałów: 3, 20, 31, 34, 115. Poszukaj mojego tematu w tym dziale i porównaj sobie bo mamy takie same silniki. U mnie wszystko było ok. Różnice między moim a Twoim autkiem widzę w ładowaniu turbo i w dawce przepływomierza ale więcej powiedzą Ci chłopaki bo może w avancie są inne wartości.

Opublikowano
  • Autor

Wszystko ok, to znaczy, że nic nie było uszkodzone??? to czemu błąd wyskakuje??

Opublikowano

Ale ja mówię, że u mnie wszystko jest ok także parametry swoich logów możesz sobie porównać (turba i przeplywki). Ale poczekaj co chlopaki napiszą bo nie wiem czy te wartości dla Avanta sa takie same.

Opublikowano
  • Autor

aaaa ;-) ok, bo nie skumałem ;-) porównam sobie i późnym wieczorkiem znów na dwupas jakiś, bo mi się trójka kończy gdzieś w okolicach 145 km/h ;-) a faktycznie poczekam na jakąś opinie, bo jednak szkoda mi tego turba strasznie i programu przede wszystkim ;-( jakby oczywiście miało coś być ze sprężarką ;-(

Opublikowano

Zrób logi doładowania, a pozniej tutaj umieść, potem dopiero szukaj problemów w:

- zawór DV

- n75

- grucha

- turbo

Opublikowano

a gruszka sprawdzona?

Opublikowano
  • Autor

a gruszka sprawdzona?

;-) i teraz wyjdzie moja totalna nie znajomość tematu:-( co to jest gruszka i jak sie to sprawdza i co to jest DV???

Poprostu sie nie znam;-) logi doladowania są na którym kanale????

Opublikowano

Gruszka-inaczej aktuator-jest odpowiedzialny za "upuszczanie" nadmiaru ciśnienia-jeśli jest zle wyregulowany-jest to jedna z przyczyn przeładowania i trybu awaryjnego

DV-inaczej zawór upustowy-ma za zadanie upuszczanie nadmiaru ciśnienia,ale nie ma wpływu na przeładowanie :wink4:

co do logów-przecież masz w pierwszym poście :wink4: ale z niego nie wynika,żeby auto przeładowywało i wpadło w tryb awaryjny-w trybie awaryjnym AVJ nie dmuchnie więcej,jak 0,2-0,3 bara

Opublikowano

Albo DVka nie odpuszcza albo n75 do wymiany. Szkoda że nie wskoczył w tryb awaryjny w momencie logowania :gwizdanie:

Opublikowano

Albo DVka nie odpuszcza

nawet jakby nie odpuszczała-nie wpadnie w tryb awaryjny
Opublikowano
  • Autor

[br]Dopisany: 26 Czerwiec 2011, 15:30_________________________________________________

Gruszka-inaczej aktuator-jest odpowiedzialny za "upuszczanie" nadmiaru ciśnienia-jeśli jest zle wyregulowany-jest to jedna z przyczyn przeładowania i trybu awaryjnego

DV-inaczej zawór upustowy-ma za zadanie upuszczanie nadmiaru ciśnienia,ale nie ma wpływu na przeładowanie :wink4:

co do logów-przecież masz w pierwszym poście :wink4: ale z niego nie wynika,żeby auto przeładowywało i wpadło w tryb awaryjny-w trybie awaryjnym AVJ nie dmuchnie więcej,jak 0,2-0,3 bara

To w takim razie co polecacie??? gruszka?? można to jakoś sprawdzić, czy od razu trzeba wymienić??? a że logi są na dole w poście, to wiem, ale kilka razy ktoś pisał, żeby zrobić więc wywnioskowałem, że złe kanały wsadziłem do logowania... ;-)