Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] AUDI B4 1.9 TDI 1Z problem z wezykami powrotu pompek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Pisze w sprawie auta mojego znajomego. Problem polega na tym iz na 4rtym wtryskiwaczu (od strony szyby) wypada wezyk od powrotu paliwa.

W efekcie dochodzi do wylewania sie ropy i towarzyszacemu temu zajsciu zapachowi ropy w kabinie.

Probowalem ten wezyk wkladac ponownie ale to starcza na jakis czas.

Na koncu czarnego wezyka jest niebieska, plastikowa rureczka. Hmm co zrobic aby nie wypadala z wtrysku ?

Poza tym poci sie z deka pompa paliwa. Widac ze delikatnie puszcze paliwko przez uszczelki hmm czy sam jestem w stanie ja uszczelnic i ile moglby kosztowac taki zabieg u mechanika ?

Dzieki za odpowiedzi :)

Opublikowano

Witaj zmien wezyki powrotu paliwa na nowe,dobierz dobra srednice wezyka i po kłopocie :hi:

Opublikowano
  • Autor

a mocowanie jak ? nalezy wcisnać nowy wezyk i ma byc po problemie ?

Hmm jutro poszukam takich wezykow i cos postaram sie zrobic, dzieki

Opublikowano

Te wezyki powinienes wsunąc na ciasno na wtrysk i tyle,one sie juz beda same na nim trzymac,ktos wczesniej pewnie cos kombinował z tym bo pisałes o jakiejs rurce niebieskiej.Wywal te przejscia niebieskie i kup dobry wezyk paliwowy (tzw,plecionka)i najwazniejsze dobierz dobra srednice. :hi:

Opublikowano

Ja kupiłem w ASO wężyki.Sprzedają na metry

Opublikowano

w motoryzacyjnym też dostaniesz ile chcesz :wink4: wymienisz i powinieneś mieć spokój na długi czas.

Opublikowano
  • Autor

Napisaliscie wyzej aby dobrze zalozyc na wtryski !! w tym aucie jest takiproblem iz owy bolec na ktory zaklada sie owy wezyk jest koloru niebieskiego i ten bolec wypada z wtrysku !!! wiec to mnie zdziwilo czemu tak sie dzieje,

Opublikowano
w tym aucie jest takiproblem iz owy bolec na ktory zaklada sie owy wezyk jest koloru niebieskiego i ten bolec wypada z wtrysku !!!

tak być nie powinno, te bolce czy tam króćce powinny być montowane na stałe i żadnych luzów czy podobnego typu rzeczy nie powinny mieć miejsca. Masz może fotkę jak to wygląda.

Opublikowano
  • Autor

No wlasnie tak sobie pomyslalem ze bede musial przy najblizszej okazji zrobic fotkę tego ferelnego czegos ;/ i wtedy bedzie sie latwiej dyskutowalo o tym co i jak sie dzieje. pozdrowionka