Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szerokość felgi, a rozmiar opony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy na felgę 7,5J 16" ET37 5X112 mogę założyć oponę 205/55 16". czy ta felga nie jest za szeroka do takiej opony?

Opublikowano

wg katalogu do audi a4 powinna być felga 7j z oponą 205/55/16, wiec mysle ze i na 7,5j powinna wejsc

Opublikowano

Powinna wejść :) Z tego co widziałem to wiekszośc fel na allegro ma 7.5 J :mysli:

A tak poza konkursem to żeby zrobić "german stajla" to trzeba min jaką oponkę do jakiej feli ? Fela szersza od opony musi być chyba :mysli:

Opublikowano

Powinna wejść . A tak poza konkursem to żeby zrobić "german stajla" to trzeba min jaką oponkę do jakiej feli ? Fela szersza od opony musi być chyba :mysli:

chodzi ci o naciagniecie gumy ? :)

np do 14" 8j opona 185/45 lub 195/40, palnik i naciagasz :thumbup:

Opublikowano

raczej ori

Opublikowano

spokojnie 205 na 7,5 cala to norma :P jakby miała z 9 to moze trocheby sie naciagnęła :P

ale na 7,5 cala i tylko oby opona miała rant ochraniajacy felge to sie ładnie ułoźy :P

[br]Dopisany: 28 Styczeń 2008, 14:04 _________________________________________________i nie palnik :P do naciagania tylko inflator :P czy jakos tak

zakładałem tak opony :P bo na 7,5 claa nie chciała najsc 185/45 :P trzeba było dmuchnac :P

Opublikowano

chodzi ci o naciagniecie gumy ? :)

np do 14" 8j opona 185/45 lub 195/40, palnik i naciagasz :thumbup

Si, ale jak to zrobić w przypadku felgi 17' :przebiegly: musi być fela z rantem ? :cool:

Opublikowano

ej guma 17 i 205/40/17 :P idze założyć :) bez wspomagaczy

problemów torch ejest z 195/40/17 :) na 8 cali ciezko juz załozyc ale idzie

jak na 9 cali kolega załozył 175/50 :P

7ac4c34f1cbc0695med.jpg

po co z rantem naciagnięcie wyglada dobrze na kazdej feldze :P

tylko musi byc niska opona :)

Opublikowano

po co z rantem naciagnięcie wyglada dobrze na kazdej feldze :P

tylko musi byc niska opona :)

i najlepiej jak felga ma małe ET :naughty:

Opublikowano

Mi to sie podoba :drool:

A takie naciąganie jest w pełni bezpieczne ..nic sie z tą oponką nie dzieje ? :mysli:

Ciekawe jaby to wyglądało na A4 :mysli:

Opublikowano

Oglądałem , ale na tamtych fotkach mało jest takich A4 z max naciągnietymi oponkami :rolleyes:

Opublikowano

Te wyglądają idealnie :) Tylko na fele z rantem trza polowac bo na inne to lipa wyjdzie chyba :przebiegly:

co w przypadku jak ET będzie za małe , znowu ocieranie o nadkole :wallbash:

Opublikowano

no ja jezdziłem w clio na 8 calowych i na 195/45 :P i było super jak złapąłem kapcia :P to nawet o tym nie wiedziąłem

zeby naciągnieta opona fajnie wygldała to trzeba miec auto zdrowo na glebie i najlepiej na gwincie ;P [br]Dopisany: 28 Styczeń 2008, 15:54 _________________________________________________tylko 17 zeby ładnie naciągnąc opone to musi miec z 9 cali :P zeby naciagną 225/35/17 :P

Opublikowano

yy ja dla mnei profil za niski :chytry: I chyba raczej przy dośc duzym załadunku może oponka trzeć o ranty , nie przeżył bym tego koljny sezon :wallbash:

[br]Dopisany: Styczeń 28, 2008, 04:02:47 _________________________________________________Na felach Porshe Turbo było by fajnie z oponkami naciągniętymi :)

http://allegro.pl/item299692737_hardtop_porshe_911_kolor_granatowy.html

, ale 16 :chytry:

Opublikowano

ale wiesz ze 16 cali to zazwyczj były 6 i 8 cala albo 7 i 9 cala :P kozak to jest mieć 8 i 9 cali :P pieknie to wyglada na feldze C2

Opublikowano

Panowie a gdzie wzgledy bezpieczenstwa? liczy sie tylko lans?

Zastanawiacie sie ze mozna nie tylko siebie ale i kogos zabic? [br]Dopisany: 28 Styczeń 2008, 19:21 _________________________________________________

czy na felgę 7,5J 16" ET37 5X112 mogę założyć oponę 205/55 16". czy ta felga nie jest za szeroka do takiej opony?

na 7JX16 mozna zalozyc 205 do 215

na 7,5JX16 215 do 225[br]Dopisany: 28 Styczeń 2008, 19:35 _________________________________________________przy wyborze szerokosci opon trzeba sie glownie kierowac danymi producenta opony

Opublikowano

no nie przesadzaj :P