Opublikowano 19 Listopada 201510 l U mnie raczej jest sztywna, musisz ja dobrze wcisnąć tak by zaskoczyła ta górna zapatka...
Opublikowano 21 Listopada 201510 l u mnie jedna siedzi sztywno a druga sie delikatnie beląsa ale nie wypada więc nie panikuję
Opublikowano 17 Grudnia 201510 l Witam . Mam pytanie odnośnie montażu żarówek led cree w halogeny z rezystorami , Mianowicie po zamontowaniu kostka w rezystorze jest bardzo gorąca ? Jaka jest tego przyczyna ?
Opublikowano 24 Stycznia 201610 l Witam . Mam pytanie odnośnie montażu żarówek led cree w halogeny z rezystorami , Mianowicie po zamontowaniu kostka w rezystorze jest bardzo gorąca ? Jaka jest tego przyczyna ? Przyczyną mogą być nieodpowiednie parametry rezystora - rezystancja,moc
Opublikowano 6 Lutego 201610 l Witajcie, U mnie w polifcie s-line wystarczy ściągnąć kratkę, aby dostać się do żarówki? Jakie ma oznaczenie ta żarówka? H6W ? C5W ? Jaką żarówkę polecacie do rezania? (na razie mega się rożni od neon w bixach ... żółta sraka, a neon niebieskawy) Edytowane 6 Lutego 201610 l przez SenseiAdik
Opublikowano 6 Lutego 201610 l Jakie ma oznaczenie ta żarówka? H6W ? C5W ? W polifcie jest H8. Jaką żarówkę polecacie do rezania? (na razie mega się rożni od neon w bixach ... żółta sraka, a neon niebieskawy) Z neonem ładnie komponuje się LED CREE o temperaturze barwowej 6000K. Ja mam u siebie takie i jest OK.
Opublikowano 6 Lutego 201610 l LED CREE o temperaturze barwowej 6000K A widzisz. Dziękuję za odpowiedź, masz jakiegoś linka do tych żarówek? Edytowane 6 Lutego 201610 l przez SenseiAdik
Opublikowano 6 Lutego 201610 l A widzisz. Dziękuję za odpowiedź, masz jakiegoś linka do tych żarówek? Ja kupowałem u niego: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=24785082
Opublikowano 6 Lutego 201610 l A widzisz. Dziękuję za odpowiedź, masz jakiegoś linka do tych żarówek? Ja kupowałem u niego: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=24785082 Ok. A jak to wymieniałeś?
Opublikowano 6 Lutego 201610 l Ok. A jak to wymieniałeś? 1. Trzeba wyciągnąć kratkę,trzyma się na paru zaczepach i to dość mocno. 2. Wykręcasz 2 wkręty z łbem torx'owym (chyba T25), na których trzyma się halogen. 3. Rozpinasz wtykę zasilającą, która zabezpieczona jest zaczepem. 4. Wyciągasz żarówkę przez przekręcenie jej o 90 stopni. Składasz w odwrotnej kolejności. Parę minut roboty
Opublikowano 6 Lutego 201610 l Parę minut roboty O super partia ... dobra zmiana. Dziękuję za tak niesamowicie wyczerpujący opis. Będzie rezanie..... pozdrawiam.
Opublikowano 20 Lutego 201610 l Parę minut robotyO super partia ... dobra zmiana. Dziękuję za tak niesamowicie wyczerpujący opis. Będzie rezanie..... pozdrawiam. Dołączę swoją uwagę do wymiany żarówki halogenu w b8 lift . W kratce zabezpieczającej jest otwór(górna boczna strona ) sugerujący ,że można tam wejść śrubokrętem i podważyć . Błąd .Ten otwór prowadzi do śrubki regulacyjnej i w niczym nie pomaga przy zdejmowaniu kratki! Ja podszedłem do kratki z palcami które trzeba wsuwać w szparę miedzy kratką a halogenem ( bez śrubokręta i innych narzędzi ) Idzie ciężko ale trzeba cierpliwie pociągać zmieniając miejsce i o odpoczynek dla palców . Wreszcie chrupnie i wyskoczy. Wyjmowanie żarówki H8 dokładnie tak jak opisał Luck 109. Na wtyce na szerszej krawędzi jest zatrzask który przy pociąganiu się odblokowuje .Po wymianie żarówki musi wyraźnie kliknąć i dojść na swoje miejsce. Mam pytanie : jak żarówki LED CREE sprawdzają się w warunkach mgły. Ja wymieniłem na Philipsa white vision .Nie dają całkiem białego światła ale świecą solidnie
Opublikowano 20 Lutego 201610 l Ja podszedłem do kratki z palcami które trzeba wsuwać w szparę miedzy kratką a halogenem ( bez śrubokręta i innych narzędzi ) Ja na samym początku pomagałem sobie kluczem ampolowym trzpieniowym, wkładając krótsze ramie w otwory kratki. Nie trzeba wtedy nadwyrężać palców Edytowane 20 Lutego 201610 l przez luck109
Opublikowano 20 Lutego 201610 l Ja podszedłem do kratki z palcami które trzeba wsuwać w szparę miedzy kratką a halogenem ( bez śrubokręta i innych narzędzi ) Ja na samym początku pomagałem sobie kluczem ampolowym trzpieniowym, wkładając krótsze ramie w otwory kratki. Nie trzeba wtedy nadwyrężać palów Wiesz ja jestem amator -ni diabła nie znam i nie mam takiego klucza Ja podszedłem do kratki z palcami które trzeba wsuwać w szparę miedzy kratką a halogenem ( bez śrubokręta i innych narzędzi ) Ja na samym początku pomagałem sobie kluczem ampolowym trzpieniowym, wkładając krótsze ramie w otwory kratki. Nie trzeba wtedy nadwyrężać palów A ha zwykły imbusowy ? No słuszna uwaga .Czyli jednak ten otwór się przydaje .
Opublikowano 20 Lutego 201610 l Wiesz ja jestem amator -ni diabła nie znam i nie mam takiego klucza Ja używałem dokładnie takiego, jeśli chodzi oczywiście o kształt: https://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.profitechnik.pl/files/foto_add_big/foto_add-10253.jpg&imgrefurl=http://www.profitechnik.pl/product/klucz-trzpieniowy-torx-z-otworem-dlugi-z-kulka-typ-967-spkl-torx-bo.html&h=200&w=800&tbnid=_3NLjqqvryWwdM:&docid=t7GA1VMV6eKMkM&ei=HLPIVq22E-GY6ATys5rIDw&tbm=isch&ved=0ahUKEwittIv4_obLAhVhDJoKHfKZBvkQMwhBKBowGg Edytowane 20 Lutego 201610 l przez luck109
Opublikowano 28 Marca 201610 l Witam, po prawej stronie spokojnie wymieniłem żarówkę. Ale co z lewej ? Dostęp jest bardzo utrudniony. Przez Chłodnice/Intercooler oraz plastiki. Czy jest inny sposób wymiany żarówki od strony kierowcy nie ściągając zderzaka ?
Opublikowano 30 Marca 201610 l Ja zrobiłem to odkręcając nadkole, nie było żadnych problemów... Skręć kierownica na maxa w prawo i o ile dobrze pamietam są tam 3 śruby do odkręcenia, reszta powinna pójść gładko
Opublikowano 30 Marca 201610 l Ja zrobiłem to odkręcając nadkole, nie było żadnych problemów... To przejdzie tylko w przedliftach,natomiast w polifcie dostęp jest tylko przez ściągniętą kratkę.