Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Problem z uszczelnieniem felgi/opony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Mam taki problem ze w warsztacie ząłozyli mi opony na felgi, okazało sie ze z jednej powietrze ucieka od wewnetrznej strony na całym obwodzie, w innym warsztacie powiedzieli mi ze za mało uszczelniacza dali, a felga była szpachlowana wiec ma miejscami jakby chropowatą powierzchnie, do tego za mało uszczelniacza i dlatego uciekło powietrze. Wczoraj poprawili mi uszczelniaczem ale co z tego jak dzisiaj z rana widze ze znów mam kapcia.

Czy macie jakiś pomysł czym dokładnie uszczelnić?

Opublikowano

Może by tak dętkę założyć :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

Heh pomysl niby dobry ale jednak sie wstrzymam :tongue4:

Opublikowano

Heh pomysl niby dobry ale jednak sie wstrzymam :tongue4:

Mój ojciec jezdzi puntem i tak właśnie zrobił, zmieniał opony na letnie i chyba za mało mu posmarowali, zeszło mu raz pojechał do wulkanizacji, zeszło mu drugi raz założył dętkę i ma spokój :decayed:

Opublikowano
  • Autor

spoko spoko ale jednak nie skorzystam z tej opcji, musze jakos to inaczej uszczelnić :confused4:

Opublikowano

:hi:

Mam taki problem ze w warsztacie ząłozyli mi opony na felgi, okazało sie ze z jednej powietrze ucieka od wewnetrznej strony na całym obwodzie, w innym warsztacie powiedzieli mi ze za mało uszczelniacza dali, a felga była szpachlowana wiec ma miejscami jakby chropowatą powierzchnie, do tego za mało uszczelniacza i dlatego uciekło powietrze. Wczoraj poprawili mi uszczelniaczem ale co z tego jak dzisiaj z rana widze ze znów mam kapcia.

Czy macie jakiś pomysł czym dokładnie uszczelnić?

szybko Ci ucieka, w ojca punciaku powoli schodziło tak po tygodniu był kapeć, może jednak ta felga jest krzywa? :confused4: albo masz małą dziurkę w oponie? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Opona nowa wiec ta opcja odpada, wiec raczej cos nie halo jest z felga

Opublikowano

Opona nowa wiec ta opcja odpada, wiec raczej cos nie halo jest z felga

Ewentualnie wentlem spierdziela :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Wentyl sprawdzony i dobry jest, powietrze ucieka wewnetrzna stroną felgi, prawie że po całym obwodzie

Opublikowano

zwal oponę i dobrze sprawdź rant felgi do którego przylega może lakier ma jakieś pęknięcia i tamtędy ucieka miałem taki przypadek dobrze wyczyściłem rant zrywając kawałki farby (miejscami po lakierem był biały proszek jeżdżone były zimą) i problem ustąpił, oczywiście trzeba zabezpieczyć później farbą

Opublikowano

zwal oponę i dobrze sprawdź rant felgi do którego przylega może lakier ma jakieś pęknięcia i tamtędy ucieka miałem taki przypadek dobrze wyczyściłem rant zrywając kawałki farby (miejscami po lakierem był biały proszek jeżdżone były zimą) i problem ustąpił, oczywiście trzeba zabezpieczyć później farbą

dobrze kolega pisze, u mnie na 18" tez z jednego kola schodzilo powietrze, podjechalem do znajomego wulkanizatora, sciagnal opone, przelecial rant wiertarka ze szczotka, posmarowal i problem znikl :good:

A tych co tylko dodaja uszczelnienia bez wyczyszczenia felgi omijaj szerokim lukiem

Opublikowano
  • Autor

No właśnie, wczoraj pojechałem do kolesia że dalej mi powietrze schodzi, i dopiero za trzecim podejściem wziął wiertare i oczyścił mi cały rant, tylko że nie dał uszczelniacza tylko paste montażową, nałożył jej grubo i dzisiaj z rana patrze i powietrze jakoś trzyma, zobaczymy czy bedzie trzymało czy popuści w ciagu najblizszych dni, oby nie...

Opublikowano

robiłem taki zabieg kilka miesięcy temu i trzyma do dziś

Opublikowano
  • Autor

robiłem taki zabieg kilka miesięcy temu i trzyma do dziś

Mam nadzieje ze i mi taki zabieg pomoże :cool1:

Opublikowano

Musi ta felga od środka żle wyglądać najlepiej nałożyć na całości dużo szpachli i zebrać to ale na maszynie najlepiej tokarce bo wtedy równo się zbierze bo wcześniej jeżeli było szlifowane ręcznie to dlatego jest nierówno i ucieka.

Opublikowano

felgi są cacy tylko farba się złuszczyła w miejscu styku z oponą i pod lakierem który odstał ucieka powietrze o szpachlowaniu nie ma mowy bo fela pod złuszczonym lakierem jak nowa