Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Gaz w silniku 2,0 fsi ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam w planie zakup Audi a4 b6 2,0 fsi no i w dalszym planie myślę o gazie ale słyszałem że są problemy bo tam jest bezpośredni wtrysk. Wyczytałem że jest montowany gaz IV generacji że niby spala gaz z benzyną w stosunku 90%gaz, 10% benzyna żeby nie popalić wtrysków. Ma ktoś taką instalację i co o tym myślicie warto instalować czy nie ??

Opublikowano

Taki temat już na forum pojawił się - na chwilę obecną nie opłaca się montować tych instalacji.

Po pierwsze podczas jazdy faktycznie jest "mieszanie" paliw (przełączanie benzyna/LPG), po drugie te instalacje są dość drogie.

[br]Dopisany: 01 Lipiec 2011, 13:25_________________________________________________O ile się nie mylę nikt na Forum nie posiada takiego "tandemu".

Opublikowano

Taki temat już na forum pojawił się - na chwilę obecną nie opłaca się montować tych instalacji.

Po pierwsze podczas jazdy faktycznie jest "mieszanie" paliw (przełączanie benzyna/LPG), po drugie te instalacje są dość drogie.

[br]Dopisany: 01 Lipiec 2011, 13:25_________________________________________________O ile się nie mylę nikt na Forum nie posiada takiego "tandemu".

Mozesz zalozyc instalacje LPI, rozruch i jazda tylko na LPG. Gaz podawany wtryskiwaczami PB. Koszt okolo 6500 zl.

Opublikowano

Jak widzisz to co napisał itor cena dosłownie powala na kolana. :wtf:

Opublikowano

Jak widzisz to co napisał itor cena dosłownie powala na kolana. :wtf:

cena jest spora ale jakby tak kupic nowe auto to gra warta swieczki...

Opublikowano

Do bezpośredniego wtrysku jest instalacja LPDI Vialle. Ale do 2.0 fsi, chyba na razie nie ma. W każdym razie nie w Polsce. Są tylko do mniejszych silników. Tutaj jest lista silników, do których są instalacje http://autonagaz.com.pl/APLIKACJE_LPdi-29m.html

Wg moich ostatnich informacji to cena jest 7800, a więc zaporowa.