Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Zalanie akumulatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie potrzebuję szybkiej odpowiedzi mam następujący problem:

Od 2 dni padał deszcz, samochód był nie ruszany, dziś zapakowaliśmy się całą rodzinką i po ujechaniu kilkuset metrów od strony pasażera pod schowkiem zaczęła wlewać się woda, strumieniami po kostki. Otworzyłem maskę a tam w przegrodzie gdzie jest akumulator pełno wody do połowy zakryty.

Ściągnąłem wodę ale nie wiem gdzie jest przyczyna czy może jakiś odpływ jest zablokowany, a jeśli tak to gdzie go znajdę??

Mam zamiar jutro jechać do mechesa ale może sam bym sobie z tym poradził??

P.S Czy mogę bez obaw jeździć samochodem bo oprócz przegrody z akumulatorem zalała się też przegroda z boku tam chyba jest rozrusznik ale nie wiem nie znam się.

Za pomoc serdecznie dziękuję

Audi a4 2003 1,9 Tdi

Opublikowano

Zapchane masz odpływy w tej przegrodzie.

Usuń syf, weź jakiś drut i poszukaj dziurek - niestety, w B6 nie wiem gdzie są.

Opublikowano

to z drugiej strony to nie rozrusznik tylko silniczek od wycieraczek zrób tak jak kolega podpowiada no i trzeba będzie wymienić filtr kabinowy albo na początek wysuszyć bo przez niego nalało się do środka :hi:[br]Dopisany: 03 Lipiec 2011, 14:15_________________________________________________

to z drugiej strony to nie rozrusznik tylko silniczek od wycieraczek zrób tak jak kolega podpowiada no i trzeba będzie wymienić filtr kabinowy albo na początek wysuszyć bo przez niego nalało się do środka :hi:

a tych otworów szukaj w najniższej części przegrody

Opublikowano

Wyczyść odpływy wymień wkład filtra klimatyzacji i ciesz się jazdą sprawdzaj co jakiś czas odpływ bo lubi się zatykać

Opublikowano

witam przerabialem niedawno ten temat u siebie jeden odpływ masz pod akumulatoem a 2 jest pod serwem aku musisz wyjąc potem jest fajne dojscie jak odetkalem swoje to woda tak ruszyła ze muslałem ze wąz z chłodnicy spadl pozdro :hi:

Opublikowano

witam przerabialem niedawno ten temat u siebie jeden odpływ masz pod akumulatoem a 2 jest pod serwem aku musisz wyjąc potem jest fajne dojscie jak odetkalem swoje to woda tak ruszyła ze muslałem ze wąz z chłodnicy spadl pozdro :hi:

Dokładnie tak jak napisał kolega, jeden odpływ jest pod akumulatorem a drugi pod servo. dziury sa dosyc duże ale jest na nich jakaś guma i dlatego sie osadza tam syf. ja przepchałem do palcem a potem nalałem jeszcze wiadro wody w ta komorę aby wymyc cały szlam jaki został.

Nie ma z tym duzo pracy, dosłownie kilka minut