Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Górny wąż do chłodnicy, jak ma być zamocowany?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jak w temacie - chodzi mi o ten wąż który idzie do chłodnicy po prawej stronie. Jak ma on być zamocowany to chłodnicy - za pomoca zwykłej opaski zaciskowej (tak mam u siebie) czy tak jak ten wąż ktory wchodzi do chłodnicy dołem (używany np do spuszczania płynu z chłodnicy) czyli ma charakterystyczną koncówke wraz z zawleczką?

Problem w tym że mi już drugi raz w przeciagu pół roku odpiął sie ten wąż i wylał płyn...no i myśle że poprostu u mnie ktos wymienił ten wąż i założył zwykłą opaske zaciskową? Może ktoś ma jakies foto, jak to jest u was?

Pozdrawiam

Opublikowano

U mnie jest też zwykła opaska zaciskowa

Opublikowano

U mnie wąż u góry jest tak samo zamocowany jak ten na dole , czyli charakterystyczna końcówka z zawleczką.

Opublikowano

zmien opaske na pożadną, lub poszukaj oryginalnego zapięcia

Opublikowano

Panowie oryginalnie powinno być u góry opaska a na dole zawleczka, niestety kupując nową chłodnice mamy i górny i dolny na zawleczkę, w dodatku nie ma określonego weza górnego do chłodnicy, i trzeba robic przeróbki tz. kupic weza od Audi A6 do chlodnicy, i on jest na zawleczke (w ksztalcie 7-siedem) i uciac i wstawic kolanko żeby zrobić z tego kształt Z-zetki. Wtedy wszystko pasuje bez niczego. Przynajmniej tak było u mnie, a jak by ktoś chciał to mam do sprzedania oryginalną chłodnicę do A4 - ki. wymieniłem bo przcieka w jednym miejscu ale ponoć da się ją zrobić, z tym ze ja nie miałem na to czasu.

pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

A tak to wygląda w ADP

http://img140.imageshack.us/my.php?image=adplz4.jpg

No to ja pewnie nie mam oryginalnej chłodnicy...bo u mnie to wygląda troszke inaczej (chyba inny mam ten kruciec wychodzący z chłodnicy na ktory nakłada się wąż, zrobie kiedyś fotke ale musze wczesniej spuscic plyn)

Załozyłem w tym miejscu już 2 opaski a i tak jakoś mam wrażenie że nie jest to pewne rozwiązanie... :confused4:

Opublikowano
  • Autor

Tak na szybko zrobiłem 2 fotki, jednak za wiele pewnie nie widać:(

p1011119lz5.jpg

p1011120fq0.jpg

Opublikowano

No to koledzy tak jak pisałem w poście, z tym ze u mnie może kształt troszke się różni, ale to samo miałem na myśli.