Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Nie ma mocy na niskich obrotach na 1 i 2 biegu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2 miesiące temu czyściłem u siebie turbinę bo miałem problem z overboostem i notlaufem przy wyższych prędkościach.

Czyszczenie pomogło :good:, zażegnałem jeden problem ale niestety ten został zastąpiony nowym...

Od tamtej pory mam problem z jazdą na niskich obrotach na 1 i 2 biegu. Mianowicie jadąc sobie spokojnie na 3 biegu i skręcając w prostopadłą uliczkę, redukuję na 2 bieg i wjeżdżam w zakręt, dodaję gazu i zonk, auto lekko przyspiesza ale przy tym szarpie i jak wcisnę trochę więcej gazu to z tyłu pojawia się czarna chmura dymu. Dziwne jest to, że jak puszczę gaz i wcisnę go jeszcze raz to auto dostaje kopa i jedzie tak jak ma jechać.

Diagnoz było dużo.

Miałem niesprawny zawór n239 - wymieniony

Wymieniłem N75

Zamieniłem na chwilę sprawną przepływkę z innego AWX'a i to też nie to.

Sprawdziłem wszystkie wężyki podciśnienia i wszystkie są OK.

Zauważyłem jeszcze jedną dziwną rzecz, jak auto stoi sobie na luzie z włączonym silnikiem to czasami słychać jak się włącza turbina (gwiżdże bardziej po czyszczeniu). Włącza się na 5 sekund i zaraz się wyłącza. Tak ma być?

Nagrałem mały filmik z jazdy, niestety jakość nie powala, w pierwszej minucie nic nie widać (nie mam programu wycięcia tej 1szej minuty :P) Idźcie od razu do 0:58 i wtedy widać, jak blokuje się na około 2400 obrotów a gaz jest do dechy

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=EayFNThlP0I#t=58s

Any ideas?

Opublikowano

Kolego turbo pracuje cały czas a nie włącza sie w pewnym momęcie a to co słychac to najprawdopodobniej otwierający sie egr przy postoju na luzie.[br]Dopisany: 05 Lipiec 2011, 18:47_________________________________________________Zrób logi dynamiczne i bedzie widać co sie dzieje z autkiem.

Opublikowano
  • Autor

Tak tak, wiem, że pracuje cały czas ale chodzi o to, że kręci się wolno a ono przyspiesza na chwile na maxa i potem po 5s znowu zwalnia. Logi zrobię jutro[br]Dopisany: 05 Lipiec 2011, 18:50_________________________________________________Dzisiaj przy próbie zlogowania grupy 003 basic settings auto zgasło, zakrztusiło się i zgasło. Dlaczego tak się dzieje?

Opublikowano

Z tego co ja pamietam jak koleszka mi robil logi przy którejś grupie strasznie poszarpywało buda i samochod sie dławił (otwierał i zamykał sie EGR). Dogrzałem samochod do 90 stopni i nadal troszke po szaprywal ale juz nie gasł. Przy tym zabiegu na desce swieciła mi sie ikonka ze swiecami :)

Opublikowano

Jeśli robiłeś BS na zimnym silniku to wiadomo że zgaśnie, jeśli Ci na ciepłym zgasnął to zaślep EGR`a na próbe może to być jego wina

Opublikowano

Tak tak, wiem, że pracuje cały czas ale chodzi o to, że kręci się wolno a ono przyspiesza na chwile na maxa i potem po 5s znowu zwalnia. Logi zrobię jutro[br]Dopisany: 05 Lipiec 2011, 18:50_________________________________________________Dzisiaj przy próbie zlogowania grupy 003 basic settings auto zgasło, zakrztusiło się i zgasło. Dlaczego tak się dzieje?

odepnij podcisnienia od EGR-a [zaslep wezyk] i pojezdzij autem ...

Opublikowano
  • Autor

Właśnie zamieniłem EGR'a na innego, używany ale sprawny (od Passata) i to samo