Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Jak wyciągnąć radio?? Chorus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

prawa dziurka wychodzi, lewą cały czas trzyma. Mechanik próbował ori kluczem lecz nie puszcza, kombinowałem z suwmiarką i jakimiś blaszkami ale bez skutku, pomoże ktoś jak go wyciągnąć?

Opublikowano

Musisz kombinować bo zapewne podgieła się blaszka od zatrzasku. Nie łatwa sprawa ja u siebie miałem to samo. Tunel trochę poobdzierałem ale wyszło. U mnie było o tyle dobrze że jakieś 2cm puściło więc mogłem sobie włoży śrubokręt i blaszke odgiąć. Najlepeiej robic to we dwie osoby.

Opublikowano
  • Autor

Jak ona może być odgięta? bo nawet nie wiem jak to wygląda. Może ktoś ma jakieś zdjęcie bo w necie nie mogę nic znaleźć.

Opublikowano

pomaga pilnik do paznokci metalowy i wysuwaj najpierw ta strone która nie chce wyjsc.

Opublikowano

pomaga pilnik do paznokci metalowy i wysuwaj najpierw ta strone która nie chce wyjsc.

Raczej nie pomoże. Nie wiem musisz kombinować. Ja wkładałem wszystko co tylko dalo radę wcisnąć w dziurkę zwolnienia blokad. Prawa strona od razu puszczała natomiast lewa trzymała strasznie. Nawet jak wyciągnąłem panel klimatroniku i zaprałem się ciągnąc radio od tyłu to cały tunel się ruszał więc wiedziałem, że blokuje się o niego. Jak wspomniałem wcześniej uratowało mnie tylko to, że odchyliła się lewa strona na 2cm.

Opublikowano

Może ktoś ma jakieś zdjęcie bo w necie nie mogę nic znaleźć.

Jeśli jeszcze nie dałeś sobie rady to foty tu:

https://picasaweb.google.com/d4tura/20110709Chorus

Ja właśnie miałem jedną blaszkę podgiętą (tą nad klawiaszami 1, 2, ...,6), a drugą tak jak fabryka dała. Teoretycznie powinno się wsadzić tam coś, wg mnie najlepiej stalowy sztywny drut i odciągać go na boki, w stronę na zewnątrz radia. Na ostatnim zdjęciu starałem się zobrazować jak sobie z tym można poradzić.

Opublikowano
  • Autor

Nie dałem rady bo w weekend pracowałem, ale już sie za to zabieram. Dzięki za zdjęcia na pewno będą pomocne :good:[br]Dopisany: 11 Lipiec 2011, 16:26_________________________________________________Suwmiarka panowie, suwmiarką udało się :)

jeszcze raz dziękuje za zdjęcia! :good: