Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Wskazania przepływomierza a jego uszkodzenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy nurtuje mnie taka kwestia, robilem logi dynamiczne mojej przeplywki w silniku wolnossacym o mocy 130KM, gorna granica jaka osiagnal to 105 czyli ok, natomiast intryguja mnie wskazania na biegu jalowym, po rozgrzaniu silnika mam 1,8-1,9 natomiast moj kolega w takim samym aucie 2,4-2,5, od czego zalezy ta ilosc wskazywana przez przeplywomierz. Robilismy pomiary na jalowym rownolegle stojac obok siebie, w tych samych warunkach atmosferycznych

Opublikowano

Nie patrz tylko na gorna granice, bo ja juz mialem przeplywke co w ADR pokazywala ladnie maksimum 106g/s tylko ze w przedziale 4000-5500 zanizala dobre 15-20g/s wzgledem sprawnej ;] Zrob logi obu aut i naloz na siebie wskazania przeplywki na jeden wykres to zobaczysz czy na pewno obie pokazuja podobnie.

Moze rozne wskazania przeplywki na jalowym sa spowodowane np. wlaczona klima w jednym z aut albo mocnym nawiewem, ew. innymi odbiornikami ?

edit:

albo lpg dusi ;]

Opublikowano
  • Autor

Nie patrz tylko na gorna granice, bo ja juz mialem przeplywke co w ADR pokazywala ladnie maksimum 106g/s tylko ze w przedziale 4000-5500 zanizala dobre 15-20g/s wzgledem sprawnej ;] Zrob logi obu aut i naloz na siebie wskazania przeplywki na jeden wykres to zobaczysz czy na pewno obie pokazuja podobnie.

Moze rozne wskazania przeplywki na jalowym sa spowodowane np. wlaczona klima w jednym z aut albo mocnym nawiewem, ew. innymi odbiornikami ?

edit:

albo lpg dusi ;]

lpg nic nie ma do przeplywki,

oba auta identycznie nagrzane, wiatraki, swiatla powylaczane, nie ma sensu porownywac logow obu aut bo mi chodzi tylko o jalowy, poza tym przeplywka moja ma 14 mcy byla wymieniana w ASO, a u kolegi od nowosci ta sama

Opublikowano

zna ktos wskazania przeplywomierza ile ma max mg/s dla 2.4 v6?